Підрядник, який ремонтував стадіон в Кам’янці, заплатить 1,25 мільйона за прострочку авансу

Підрядник, який ремонтував стадіон в Кам’янці, заплатить 1,25 мільйона за прострочку авансу
Фото з відкритих джерел
  • Столичне товариство одержало аванс в сумі понад 3,2 мільйони гривень. 

  • Але міський стадіон не відремонтувало та кошти так і не повернуло. 

  • Їм присудили сплатити не лише аванс, а й пеню за прострочку. 

Ремонтні роботи на стадіоні імені Тонкочеєва в Кам’янці-Подільському були заплановані в рамках президентської програми «Велике будівництво». У червні 2020 року із переможцем відкритих торгів — компанією із Києва уклали договір про проведення робіт вартістю понад 11 мільйонів гривень.

За умовами договору місто відразу сплатило товариству аванс у розмірі майже 3,4 мільйона гривень. Зі свого боку, підрядник зобов’язався вчасно виконувати роботи та звітувати про використання коштів.

Однак, станом на січень 2021 року він цього не зробив. Зрештою, підрядник підтвердив виконання робіт вартістю лише у 96 тисяч гривень. Невикористану частину авансу до міської ради так і не повернув.

Відео дня

Ще рік тому обласна прокуратура звернулась до суду з вимогою розірвати договір про закупівлю послуг.  Прокурори також вимагали стягнути з товариства невикористану суму авансу у розмірі майже 3,2 мільйона гривень. Тоді Господарський суд міста Києва позов задовольнив у повному обсязі – гроші мали повернути до бюджету Кам’янець-Подільської міської ради.

Однак, гроші підрядник так і не сплатив. Відтак, у прокуратурі подали ще один позов — сплатити пеню за прострочку виплати. Господарський суд Києва задовольнив і цей позов. 

Він присудив стягнути з підрядника 1,25 мільйони гривень — це три проценти річних та інфляційних втрат за прострочення виплат. Про це повідомили в прокуратурі. 

Нагадаємо, стадіон імені Тонкочеєва таки відремонтували та відкрили минулого року. Також з’ясувалось, що столичний підрядник, який не повернув 3,3 мільйони, витратив їх на власні потреби – погасив кредит.

Правоохоронці оголосили посадовцю підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними злочинним шляхом. За вчинене чоловікові загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up