Рейтинг секондів в центрі Хмельницького за цінами на вагу

Рейтинг секондів в центрі Хмельницького за цінами на вагу
  • Секонд хенди сьогодні можна зустріти чи не на кожному кроці.
  • “Економ клас”, “Обнова”, “Твій стиль” - за цими назвами ховаються гори вживаного одягу, серед якого навіть можна знайти брендові речі.
  • А от скільки такі “модні луки” коштують - питання інше.
  • Журналістка vsim.ua перевірила, за скільки продають вбрання у секондах, які в центрі Хмельницького.
  • Таким чином склала рейтинг за ціною в день оновлення товару.
  • Дивіться, де найвигідніше затаритися кілограмами одягу.

Секонд хенди - рай для справжніх шопоголіків. Чого тільки не знайдеш на полицях магазинів, куди звозять вживаний одяг із сусідніх країн. Тут і доросле, і дитяче вбрання. Спідня білизна, купальники, капелюхи, м’які іграшки і навіть модні аксесуари, яких не знайдеш в будь-якому іншому магазині. 

Гасло чи не кожного секонду - “Одягнися дешево і стильно”. Деякі цим користуються і навіть використовують вислів у якості назви магазину. Таким чином увагу покупців часто привертають написи на вітрині: “Дешевше не знайдеш”, “Стильний одяг з Європи” - чи щось цьому подібне.

Так чи інакше, вбрання в секондах таки дійсно коштує дешевше, ніж у звичайних магазинах. Щоправда, аби знайти якісну річ, варто до цього докласти зусиль. Ті, хто знають як це робити,  залишаються у виграші. Мова йде про витрачання мінімум грошей і отримання “крутого луку”, мов з глянцевого журналу. 

Відео дня

Нет описания.

Раніше журналістка vsim.ua розповідала вам про хмельничанку, яка одягається виключно в магазинах вживаного одягу. Які образи там збирає та як з гори одягу обирає лише стильні й брендові - читайте в матеріалі Модні луки з секонд-хенду: хмельницька блогерка розповіла про свій стильний і дешевий одяг (ФОТО)

У секонди ходять і пенсіонери, і модні дівчата з “качиними губами”

Людей, які мріють одягатися модно й при цьому не залишатися із пустим гаманцем у Хмельницькому є чимало. Про це кажуть самі продавці-консультанти в секонд хендах. Розповідають, що у день оновлення товару часто бачать вже знайомі обличчя. Тобто тих, хто не пропускає привезення нових партій майже щотижня. У цей день під дверима секонду часто утворюється чимала черга. Адже у зв’язку з карантином впустити всередину всіх охочих не дозволяється. Та це не зупиняє покупців на шляху до модного вбрання. Деякі хмельничани чекають до останнього. А коли заходять всередину, потрапляють наче в інший світ. Нікого не помічають навколо, а всю увагу зосереджують на пошуках. 

І це не дивно. Бо в секонді часто можна натрапити на зіпсований одяг. Скажімо, пляма на блузі чи невеличка дірочка на штанцях. Проте якщо річ таки дійсно запала в душу - це не лякає покупця. Як от хмельничанку Наталію. Жінка каже, що натрапляє на недоліки часто. Та якщо бачить, що їх легко можна виправити, купує. Так і цього разу. Наталія забігла до секонд-хенду, аби підшукати для себе сарафан з легенької тканини. Каже, пошуки складні. Бо не може знайти свого розміру. А ті, що є, зіпсовані зовні. 

Нет описания.

Цю жінку та інших людей, які шукають для себе вбрання не за всі гроші, журналістка зустріла в секонд хенді на Кам’янецькій, біля Ощадбанку. “Євро секонд хенд” - так називається цей магазин. Одяг у ньому поділяють на дві категорії - “на вагу” та “класу люкс”. Ціни за кілограм речей змінюються щодня і залежать від дня оновлення товару. В цьому секонді таким є вівторок. Тоді вартість вбрання на вагу - 223 за кілограм. А от одяг із позначкою “люкс” тут оновлюється щосереди. У цей день його ціна за кілограм - 565 гривень. 

На час візиту журналістки в секонді було небагато людей. Однак серед усіх вдалося побачити покупців різної вікової категорії - від модних молодих дівчат з айфонами й “качиними губами” до звичайних пенсіонерів. Одні приміряли разом з подругами піджаки у стилі “оверсайз”, інші хапалися за штанці чи кофтинки. 

“Аня, ну що, нічого не знайшла?”, - запитала у своєї доньки-підлітка її мама. На пошуки речей вони розбилися по різних залах секонду. Одна пішла у відділ з легшим одягом, інша туди, де розвішані тепліші речі. Після того, як хтось з них знаходив привабливу сукню, джинси, футболку чи навіть тренч - йшли до примірочної кабіни. Заходити туди дозволено, якщо в руках не більш як 5 вішаків з речами. Це в магазині суворо контролює продавець-консультант. 

Журналістка склала готовий образ за 60 гривень

А от в іншому секонд хенді, що теж в центрі Хмельницького, покупців було більше, ніж на Кам’янецькій. Йдеться про “Обнову Єврошоп”, що неподалік “Юності”. Сам магазин поділений на дві частини - з одягом “люкс” і на вагу. У першій кожна річ має свою ціну. До слова, там я знайшла брендові брючні костюми у стильних кислотних кольорах. Ціна за такі перевалювала за 2 тисячі гривень. Розглянувши інші речі й побачивши цифри на цінниках, я пішла у ваговий відділ. Їхня вартість у порівнянні з “люксовими речами” здавалася ну дуже мізерною. 

Найвища ціна за кілограм там становить 225 гривень, найнижча - 19. Щоб з’ясувати, у скільки можна вкластися, склавши готовий для себе образ, скажімо на вечірку, журналістка вдалася до експерименту. Почала шукати речі, які були б не зіпсовані й підійшли за розміром. При цьому - щоб вони виглядали стильно. 

Нет описания.

В результаті, я знайшла яскраво рожеві штани з легкої тканини, боді чорного кольору з одним рукавом, та піджак з блискітками. Коли приміряла, зрозуміла - все підходить. Тоді пішла до місця, де всі покупці можуть зважити свої покупки, перш ніж за них розплатитися. У той день вартість за кілограм складала 85 гривень. Отож, ці три речі обійшлися мені в 60 гривень 35 копійок. 

Нет описания.

Рейтинг секондів в центрі Хмельницького

До слова, два секонд хенди, що описані вище - не єдині, до яких я потрапила. Обійшла 8 магазинів із вживаним одягом, що знаходяться в центрі Хмельницького. Серед них:

У всіх цих магазинах є вагові відділи. Саме ціни у ньому ми й порівнювали між секондами. Вартість за кілограм одягу у них змінюється щодня. Навіть якщо магазини однієї мережі - ціна  буде іншою, адже оновлення товару відбувається у різні дні.

Отож, журналістка vsim.ua склала рейтинг за вартістю речей у день повного оновлення. Дивіться, де вигідніше “затаритися” одягом в центрі Хмельницького, в інфографіці. Також пишіть в коментарях, які секонд хенди в місті відвідуєте і знаєте. У наступних матеріалах Олександра Клименко складе рейтинг секондів з інших мікрорайонів міста. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ірина Пилипчук

    Хто може підказати, куди можна дати на продаж б/в речі в хорошому стані,  дитячі і дорослі?
  • Max Forosov

    К этим сэкондам еще нужно иметь вкус и уметь выбирать и подбирать вещи. Есть две знакомые - обе любительницы сэкондов. Одна до такой степени классно одета - ну прямо любуюсь, так классно все у нее подобрано. Например, серые спортивные штаны с розовыми шнурками под розовую футболку (смотрится все очень стильно), много модного джинса. Шмоток набрала мне кажется что два шкафа, потому что каждый день в новом. А вот вторая знакомая это тихий ужас - какие то бабские тряпки на ней - просто по другому не назовешь ее гардероб.
  • Дмитро Лєшуков

    Два рази одів і два рази постірав і можна викидати або палити от тобі і секонд хенд бо якісну річ важко знайти тому і дешево
  • Зоя Смирнова

    Реклама секондів у Хмельницькому?😀

keyboard_arrow_up