ТОП-5 обов'зкових інструментів для дачі весною-осінню (Новини компаній)

Збираєтеся на дачу у відпустку? Не забудьте необхідні інструменти і техніку для саду та городу.

Які інструменти обов'язково пригодяться на дачі: мотокоса, аератор, оприскувач і т.д.

Карантин зобов’язує нас сидіти вдома, але дача - це другий дім, і втрачати золоті весняні дні аж ніяк не можна. Від того, що зробиш на дачі ранньою весною, залежатиме цьогорічний врожай - картоплі, городини, яблук, груш та іншого. Тому рішення - відправитися під час карантину в Україні на дачу - розумне і виважене. Але не самому, а з надійними і перевіреними помічниками - різноманітною садовою технікою.

Що варто взяти з собою на дачу в травні-червні

Рейтинг необхідних інтсрументів на дачі

Ми вирішили допомогти вам із тим, щоб час на дачі був проведений ефективно і з користю. Для цього нами складений перелік найпотрібнішого садового інструменту.

Мотокоса

Купити мотокосу для косіння трави – розумне рішення, яке зекономить ваш час та сили на обробку ділянки біля дому. Потужна мотокоса з бензиновим двигуном очолює список найважливіших городніх і садових приладів, про які не можна забувати перед відправкою. Вона спеціально створена для швидкої і результативної стрижки трави, покосу рослинних заростей. Вибрати мотокосу слід із міцними велосипедними ручками, прямою штангою і кованим валом. Такий інструмент дає можливість використовувати для косіння проволоку, ніж і навіть гострозубий диск. Нейлонова проволока косить широко і з розмахом, тобто пройде велику ділянку дуже швидко. З нею добре косити високу траву на сіно. А для того, щоб справитись із чагарником, замініть косильну шпулю на тризубий ніж. Його завдання - зрізати жорсткі бур’яни в саду, на городі чи газоні. Якщо в саду виросла непотрібна дерев’яниста порость (насіялися молоді кущі чи дерева), то поставте в якості ріжучого елементу диск. Він спиляє весь непотріб не гірше, ніж пилка. 

Тример з електричним двигуном

Якщо ви володієте невеликою ділянкою, розміщеною біля заміського будинку, то маленький і легенький електричний тример - саме те, що вам потрібно. Він прив’язаний кабелем до розетки, зате не реве і не чадить сизим димом, як бензинова коса. Власник електричного тримера не заморочується всіма проблемами і клопотами, які турбують дачника, що має бензинову мотокосу. Електрична техніка не потребує заправки бензином та мастилом, та ще й коштує недорого. Для невеликих ділянок підійде малопотужна побутова модель зі зігнутою штангою, D-подібною ручкою. Для покосу трави густої і високої вибирайте тример більшої потужності, з ручкам у формі велосипедного руля і з можливістю встановити ніж для зрізу жорстких рослин.

Акумуляторний тример

Цей різновид косильного інструменту з кожним роком набирає популярності, адже тример на батарейках підійде для різних задач на газоні, в саду, на грядках. Це справжнє «соломонове» рішення у випадку, якщо бензиновий двигун для вас занадто клопіткий, а працювати потрібно далеко від розетки, тому мережева електрокоса теж не підходить. Головне, вибирайте якісну батарею. Сучасну, літій-іонного типу, з великою ємністю і хорошим показником вольтажу. Тоді зможете косити траву довго, без перерви на зарядку і обробляти сад і город , які розташовані далеко від дому.

Аератор

Цей прилад - справжній рятівник для газону. Він має вал із гострими спицями, які проколюють грунт. Через проколи поступає повітря і волога прямо до корінців трави. Це сприяє її росту і рівномірності газонного покрову. При виборі цього пристрою найкраще купити модель із функціоналом «два в одному». Тобто, аератор, який має два вали - для аерації (проколювання) і скарифікації (прорізання і чистки). Скарифікатор гострими лезами чистить газон від минулорічної трави, моху і непотрібних наростів. 

Такі агрегати можуть мати два види двигуна - бензиновий (більш потужний і автономний в роботі) і мотор, що живиться від електромережі. В другому випадку ви отримуєте легкий і дуже простий в управлінні і експлуатації інструмент. Його недолік - обмежена зона дії, лише біля будинку, де є розетка. А от бензиновий аератор-скарифікатор може працювати де завгодно, навіть у найдальшому куточку дачної ділянки, хоча коштує він дорожче і потребує постійної заправки бензином.

Обприскувачі

Рання весна - найбільш підходящий час для обприскування дерев. Особливо важливо обробити плодові дерева до появи першого цвіту. Тоді хімікати знищать яйця шкідників, різні хворобливі бактерії, і не вплинуть негативно на розвиток плодів. Обприскувачі бувають професійні та побутові. Професійні відрізняються більш потужним двигуном (як правило, бензиновим) та великим контейнером для хімікатів. В них рідина підкачується насосом, який повністю контролюється мотором. Потрібно лише натискати ручку і направляти насадку в потрібне місце. Струмінь в професійних приладах йде під величезним тиском, в нього велика дальність, зона розпилення, а також є можливість подачі хімікатів на потрібну висоту. Розпилення в висоту важливо під час роботи в саду, де є багато високих плодових дерев. Двигун і бак такого приладу зручно лягає на спину за допомогою ранцевого кріплення. Ціна потужних професійних обприскувачів залежить від технічних характеристик і від можливості встановлювати різноманітні насадки. На вибір впливають такі фактори, як розмір ділянки, вид рослинних насаджень, об’єм запланованих робіт.

Маленькі побутові розпилювачі набагато дешевші. При роботі їх носять в руках або використовують наплічний ремінь. Вони неважкі і дуже зручні, хоч і не розраховані на великі ділянки. Їх двигун живиться від акумулятора, тому можна обприскувати рослини в теплицях і оранжереях. Деякі з цих приладів використовують і для прибирання, що теж важливо на дачі весною. Ними миють вікна, двері, а також дахи і навіть фасади будинків.

Можливо, у вас на дачі є ще безліч справ, для яких будуть потрібні певні інструменти. Тому перед поїздкою складіть список, щоб не повертатися в місто аж до закінчення карантину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

keyboard_arrow_up