Що таке SMM, як цьому навчитися і скільки можна заробити

Що таке SMM, як цьому навчитися і скільки можна заробити
  • SMM-сфера дуже швидко розвивається і лише набирає своїх обертів

  • Знайти роботу SMM-менеджера в 2020 році досить просто

  • Вона підходить для молоді, яка здатна дивитись на речі з непередбачуваного ракурсу

З появою соціальних мереж у нашому повсякденному житті змінилось неабияк багато. Зараз, замовивши у кав'я‎рні тістечко та капучіно, Інстаграм-дівчина не почне ним ласувати, попередньо не сфотографувавши свій ланч для підписників. А якщо ти не сфотографувався у дзеркалі свого тренажерного залу, то вважай, спортом і не займався. 

Однак, соціальні мережі не лише започаткували стандарт “виставляння життя напоказ”, а й створили стартовий майданчик для бізнесу. І не лише малого бізнесу. 

Лише кілька років тому віртуальний світ подарував реальному таке поняття як SMM. Абревіатура, яка допомагає мільйонам бізнесів у всьому світі триматись на плаву та заробляти непогані гроші. До того ж, SMM створила нову професію, яка дозволяє молоді почати заробляти свої перші гроші.

Відео дня

Що таке SMM? 

SMM (social media marketing) - один з інструментів інтернет-маркетингу, мета якого - залучити якомога більше клієнтів з соціальних мереж. Будь-який завзятий користувач “всесвітньої павутини” стає жертвою реклами, бачачи привабливі рекламні пропозиції. І неважливо, що це: акція на зубну пасту чи нова модель iPhone. І ми, самі не усвідомлюючи сили реклами, через деякий час тримаємо в одній руці новенький гаджет, а в іншій - запас зубної пасти на рік вперед. Саме за цим стоїть SMM-сфера - просувати контент так, щоб його захотілось придбати.

Для професії SMM-менеджера не потрібен червоний диплом, та й взагалі вища освіта. Головне - креативність та свіжий погляд на звичайні речі. Саме це приваблює сучасну молодь приєднатись до сфери інтернет-маркетингу. До того ж, молодь приваблює і платня. На біржах вакансій заробітня плата SMM-спеціаліста варіюється від 5 до 40 тисяч гривень. 

Вероніка, студентка 3 курсу факультету журналістики розповідає, що реклама в Інстаграмі, яку вона побачила випадково, стала щасливим квиточком в SMM-сферу.

  • Навчаючись на першому курсі, я захотіла знайти для себе вид підробітку, який не буде забирати у мене занадто багато часу, адже в пріоритеті у мене було навчання в університеті. Одного разу у стрічці Інстаграму я натрапила на рекламу курсів просування бізнесу в Інтернеті. Я поринула в SMM-сферу з головою.  Продивилась купу вебінарів. Записалась на безліч курсів. Освоївши теоретичну частину, я зрозуміла, що готова працювати.

Однак знайти клієнтів виявилось ще тим челенджем.

  • Мені ніхто не розповів, як в такому великому колі конкуренції знайти свого клієнта, ще й без досвіду. Я писала компаніям, інтернет-магазинам, однак ніхто не відповідав на мої пропозиції. Лише через півроку мені написав адміністратор тренажерного клубу із пропозицією працювати в них SMM-менеджером. Хоча заробітня платня була досить невеликою (я би сказала мізерною), я з радістю погодилась. 

Попри маленьку зарплатню, Вероніка залишилась задоволеною своїм вибором, адже цей перший досвід 

  • З часом пропозицій стало все більше і більше, тепер я сама обираю, із ким хочу працювати. На сьогодні SMM - це не лише підробіток. Це повноцінна робота, в яку я вкладаю душу. На сьогодні мій дохід складає близько 10 тисяч на місяць. Я повністю забезпечую себе в свої 19 років, і неймовірно цим пишаюсь. 

Де можна опанувати SMM-просування? 

Аби стати спеціалістом у даній сфері, Вам не обов'язково витрачати тисячі гривень. “Прокачати” себе можна і не витративши жодної копійки. Зараз доволі багато SMM-спеціалістів створюють свої YouTube-канали, де діляться із новачками своїми знаннями та досвідом. Подивившись їхні серії відео, Ви можете почати робити перші кроки у професії та надавати послуги підприємцям.

Та все ж, якщо обирати між безкоштовними та платними курсами, то експерти радять другий варіант. Зокрема, так говорить засновник маркетингового агентства “FishDigital” Максим Возненко. Каже, що вони дають більше результату.

Та навчання на курсах експерт називає лише першим кроком до успіху. Каже, що вчитися потрібно завжди і, головне, стежити за змінами та постійно практикуватися.

  • Те, що ми впроваджували в практику ще восени, не буде прибутковим вже навесні. SMM дуже швидко змінюється, необхідно бути гнучким та підлаштовуватись під це.

На запитання “Чи можна стати професіоналом у цій сфері самотужки?” експерт відповідає, що навіть закінчивши курси, необхідний власний досвід та практика.

  • Викладаючи курси з SMM-просування, я лише розповідаю про свій досвід, навчаю азам. Для того, аби стати дійсно професіоналом, кожному необхідний досвід. Знайти свого клієнта, співпрацювати з бізнесами, створити колаборацію з блогерами до прикладу. Тож, закінчив ти курси чи навчився безкоштовно - без практики нічого не буде. 

Максим Возненко стежить за змінами у цій сфері регулярно. Адже його агентство “FishDigital” надає послуги SMM-просування, таргетингу в Instagram та Facebook, контекстної реклами та створення сайтів.

Агентство “FishDigital” допомагає виводити на ринок або ж захоплювати нові сегменти ринку для малого та середнього бізнесу. А також допомогає продати продукти тим, хто не вміє, не встигає чи просто не бажає самотужки налаштовувати рекламу. 

Робота SMM-менеджером в 2020 році - золота жила для студентів та молодих людей. Креативність та непередбачуваність - це те, що створює контент, який ми “ковтаємо” щодня. І якщо ти виношуєш у своїй голові креативні ідеї та зможеш “зловити на гачок” потенційного клієнта - SMM-сфера стане чудовою нагодою проявити себе.

Коментарі (4)
  • Malathi Hospital

    УВАГА!!!



    WhatsAp +971545539609.

    Електронна адреса: drmalathi91@gmail

    Телеграма: +971545539609



    Ласкаво просимо до MANIPAL HOSPITAL, де трансплантують нирку. Якщо у вас проблеми, вам потрібні гроші, щоб погасити великий борг? Як зібрати гроші на термінові потреби? Зачекайте, чому б вам не подумати про продаж нирки за дуже хорошу ціну ($400 000), перша оплачується перед операцією через сумніви щодо справжнього донора, я доктор Малаті з MANIPAL HOSPITAL India. Ми є в кожному куточку світу. США, Малайзія, Японія, Китай, Греція, Туреччина, Нігерія, Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Гана тощо. ПРИМІТКА:- * Донор повинен бути клінічно здоровим. * Для донорства органів необхідно мати групи B+ і O+. * Маса тіла донора не менше 35. * Донор не повинен палити та вживати алкоголь. Ви можете зв’язатися з нами протягом 24 годин, і ми будемо обслуговувати вас краще, будь ласка, зв’яжіться з нами через



     WhatsAp +971545539609.

     Електронна адреса: [email protected]

     Телеграма: +971545539609



    З повагою доктор Малаті

  • Oleksandra Liubyts'ka

    кльова стаття. Невимушено написано. Якби прийшлось думати про нову професію, прочитавши цей текст, як б повелась )
  • Настя Волуйко

    Цікаво було читати і дізнатись більше про SMM просування !
  • katya paiuk

    Очень полезная и интересная статья👍🏽

keyboard_arrow_up