Щоб стояла довше! Поради продавців з ялинкових базарів

Щоб стояла довше! Поради продавців з ялинкових базарів
  • Живу новорічну ялинку можна придбати на семи ялинкових базарах міста.
  • За одне деревце можна викласти від 40 і аж до 500 гривень. Все залежить від висоти стовбура. 
  • Журналісти vsim.ua дізналися ціни на новорічні красуні в легальних точках продажу, а також про те, як «подовжити» ялинкам життя.  

Із приходом новорічно-різдвяних свят кожен прагне стимуляції святкового настрою. Так вже склалось, що аромат ялинки, як ніщо інше вносить атмосферу затишку зимових свят у домівки. Тому, яка б фінансова криза в країні чи окремій сім’ї не була, до новорічних свят ялинку намагається придбати майже кожен.

В області продають не лише наші хвойні дерева, а й інших областей. Хоч в основному на Хмельниччині кожен район буде продавати власно вирощену продукцію. До прикладу, у Хмельницькому будуть хвойні дерева з Хмельницького лісомисливського господарства.

Ще в другій половині грудня розпочалася торгівля новорічними зеленими красунями на ялинкових базарах. Наші журналісти вирішили поцікавитися, які ж переважно ціни зараз на ялинкових ринках Хмельницького.

Відео дня

Продавець Віталій, який торгує ялинками неподалік ТЦ «Ріко» розповів, що ялинки привезли разом з друзями з Карпат, Івано-Франківської області, виписавши документи на них в лісництві. І тут вже в Хмельницькому продають другий тиждень.  

- В нас найдешевша ялинка коштує 50 гривень, а найдорожча близько 1000, - каже продавець Віталій. - Щоб ялинка стояла довше необхідно її ставити у пісок з водою. На літр води кидати чайну ложку цукру, цим її підливати, і таким чином вона буде довше стояти.

Лідія Слободян – продавчиня, яка торгує хвойними красунями неподалік зупинки «Електроніка», розповіла, яку процедуру їй довелося пройти, щоб легально продавати дерева:

- В мене ялинки з Карпат, а сосни з Летичівського району. На ялинках у мене бирки є, а на соснах немає, бо вони пайові, в мене пай за селом. Все легально, на все треба мати документи. Цього року ми оформляли через міську раду: заплатили за місце продажу, отримали бирки, з податковою узгодили. Якщо ти підприємець – це все треба оформляти. Ціни в нас на сосни від 20 гривень, бо це наші. А ялинки привезені, то вони дорожчі. Найбільші ялинки продаємо по 500 гривень, вище 500 ще не продавали, – стверджує Лідія Іванівна.

Бирка свідчить про те, що ялинку заготували на плантації легальним способом і вона не являється продуктом браконьєрства.

А також додає декілька порад по догляду за ялинкою чи сосною, щоб вона довше стояла:

- Дерево треба ставити в пісок і кожен ранок доливати холодної води, бо ялинка п’є, якщо вона буде пити, то буде живитися, ця смола не пропадає і вона пахне. І так вона буде стояти, а як не доглядати – обсипиться одразу, - каже жінка. 

 Встановлювати новорічне дерево необхідно у пісок або ставити у воду та час від часу підливати. У воду можна додавати солодкий розчин. Тоді дерево стоятиме довше. Чим холодніше у квартирі, тим довше новорічна красуня милуватиме око.

Нагадуємо, що в Хмельницькому діє 7 ялинкових базарів,  які працюватимуть до 31 грудня. Рішення організувати торгівлю ялинками прийняв виконавчий комітет міської ради. Продавати їх можна, якщо є документ про походження дерева, угода на санітарне утримання території, укладена із балансоутримувачем. 

Підготувала Ольга Янча 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up