Скандал навколо «Епіцентру»: що відомо про заклик Гереги купувати засоби захисту в його мережі

Скандал навколо «Епіцентру»: що відомо про заклик Гереги купувати засоби захисту в його мережі
  • Один із таких листів був надрукований на депутатському бланку Гереги.

  • Документ отримав міський голова Києва Віталій Кличко.

  • Листи також отримували інші народні депутати.

Народний депутат із Хмельниччини Олександр Герега розіслав листи іншим нардепам та міському голові Києва. У документі він пропонує придбати засоби захисту, які минулого тижня доставив в Україну вантажний літак «Мрія». Про це повідомляє «Українська правда». Один із таких листів видання має у своєму розпорядженні.

Лист міському голові Києві Віталію Кличку надрукований на бланку народного депутата. У нижній частині вказано, що документ підписаний Олександром Герегою у системі електронного документообігу Верховної Ради. Також лист зареєстрований в апараті парламенту. В документі йдеться:

«Шановний Віталію Володимировичу! На тому тижні літак „Мрія“ доставив до України велику партію медичних масок, окулярів, стерильних комбінезонів 5 ступеню захисту, а також інші товари протиепідемічного призначення. Всі вони мають європейський і український сертифікати якості. Коли буде замовлена велика партія, ціна буде меншою (прайс товарів додається). Якщо буде ваша зацікавленість, то просимо вас звертатися з усіма питаннями до визначених осіб у компанії „Епіцентр К“».

Відео дня

До цього абзацу додані імена та номери телефонів працівників компанії, з якими можна зв’язатися з приводу придбання засобів захисту. Пропонується також телефонувати до помічниці Гереги Ольги Григор’євої, а також писати на електронну пошту. Вона розміщена на домені парламенту rada.gov.ua.

 

Представниця компанії, що вказана у листі як Ольга Анатоліївна, повідомила, що в «Епіцентр К» дійсно можна купити такі товари:

— Ми купуємо і продаємо це все в торгових центрах. Ми також допомагаємо всім, кому потрібно купити даний товар, бо дійсно цей товар зараз дефіцитний. Він у нас є в наявності в торгових центрах, тому є така розсилка. Якщо вам потрібно, то ви до мене звертаєтесь, я вам кажу, який товар, яка ціна, і в якому торговому центрі ви можете все це придбати, — сказала представниця компанії.

Вона також розповіла, що товари дійсно надійшли зі спеціального рейсу «Мрії». Сказала, що вантаж компанія закуповувала на комерційній основі. Крім того зазначила, що компанія «Епіцентр К» займається благодійністю. Зокрема, на Хмельниччину передали захисні костюми.

Помічниця Гереги Ольга Григор’єва розповіла, що лист, надісланий Віталію Кличку, був єдиним. Його помилково надіслала інша помічниця:

— Такий лист був всього один — на КМДА. І це помилка. Він не повинен був вийти. Але помічник зробила помилку. Він один-єдиний такий. Помічник з власної ініціативи. Думаю, що народний депутат буде розбиратися ще. Але то був один такий лист, і то була помилка помічниці. Всі ми люди, кожен може зробити помилку, — сказала Ольга Григор’єва.

Декілька депутатів Верховної Ради повідомили «Українській правді», що також отримували подібні листи від Олександра Гереги. Співрозмовники зазначили, що такі листи приходять всім на депутатські скриньки. У матеріалі видання є два скріншота з повідомленнями. З них складно зрозуміти, чи є вони звичайними електронними листами або офіційними листами народного депутата на зразок того, який отримав Віталій Кличко.

У першому повідомленні йдеться, що «цього тижня» компанія «Епіцентр» отримає велику партію засобів захисту. Ймовірно, лист був відправлений ще до прибуття вантажу з Китаю. Вказано також, що у продажу з’явилися стерильні медичні комбінезони з найвищим ступенем захисту, «як у Китаї». Зацікавлених у придбанні запрошують звертатися до тих же людей, які вказані у листі до міського голови Києва. Також вказане ім’я ще однієї помічниці — Лесі Нескромнюк. Для контакту також пропонується депутатська електронна скринька Олександра Гереги.

У другому повідомленні йдеться, що 19 квітня літак «Мрія» привезе до України партію засобів захисту. Вказані також ціни цих товарів:

Для придбання автори листа запрошують звертатися до тих же представників компанії або писати на депутатську електронну скриньку Олександра Гереги.

У прес-центрі компанії «Епіцентр К» повідомили «Українській правді», що з початку пандемії вони організували 15 постачань засобів захисту та дезінфекції з Китаю. Вантаж складався з товарів для продажу в роздрібній мережі та товарів для благодійної допомоги медичним закладам України.

Згідно з поясненням «Української правди», депутати не мають права займатися бізнесом. У цьому випадку використання депутатського бланка для розсилки повідомлень суперечить закону. Разом із тим депутати можуть бути власниками бізнесу, коли ним керують інші люди, та отримувати дивіденди.

Відповідно закону «Про запобігання корупції», нардепам заборонено передавати підприємства чи корпоративні права членам сім’ї, однак кримінальної або адміністративної відповідальності за це немає. За даними YouControl, кінцевими власниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр та Галина Гереги. Фірма має відокремлений підрозділ, розташований у китайському місті Шанхай.

Нагадаємо, що літак «Мрія» з гуманітарним вантажем на борту прибув до України 23 квітня. Його особисто зустрічав Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Натовпи та безкінечні черги: що відбувається в «Епіцентрі» під час карантину (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Олекса Шумейко

    Президнт Зеленський з пафосом зустрічав комерційний вантаж Герегів. Клоуном був, клоуном і залишиться.
  • Константин Лентяйко

    Герега то зрозуміло...але ктось зверху це дозволив)...справа не тільки в герезі...він барига звичайна
  • Таня

    попит і пропозиція, ще 3 тижні тому всі кричали ,що нема в аптеках масок і захисту лікарям

    Ігор reply Таня

    спекуляція, а пропозиція. 650 грн за 50 масок - має бути максимум 100
  • Сергей Милютин

    чекаємо, коли йому ще орден впаяють!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up