Скільки коштує домашня аптечка: перелік засобів та ціни в Хмельницькому

Скільки коштує домашня аптечка: перелік засобів та ціни в Хмельницькому
Фото ілюстративне
  • Що радять мати в домашній аптечці та скільки коштує її наповнення?
  • Склали перелік та оглянули ціни в трьох аптеках міста.

  • Дивіться інфографіку.

Домашня аптечка - річ, яка має бути в кожному домі. Щоб зібрати таку, МОЗ України пропонує базові медикаменти, речі й прилади. У скільки ж обійдеться хмельничанам скласти таку аптечку? У цьому матеріалі підготували перелік всього з цінами в аптеках міста. 

Перше, що радять в МОЗ України перед збором домашньої аптечки - проконсультуватися з лікарем, зважаючи на свій стан здоров’я. До того ж слід детально ознайомитися з інструкцією кожного препарату. Оскільки в критичних ситуаціях рятує не аптечка та її наповнення, а вміння правильно усім користуватися. 

Окрім нижче перерахованих засобів, варто додати до аптечки ті ліки, які необхідні при наявності хронічних захворювань. Йдеться, наприклад, про препарати для зниження тиску - це активні речовини: каптоприл і гідрохлортіазид. “Треба мати щонайменше двотижневий, а краще – місячний запас таких ліків”, - зазначають в МОЗ.

Відео дня

Щоб дізнатися, скільки коштує наповнення базової домашньої аптечки, журналістка vsim.ua оглянула ціни в трьох різних аптеках Хмельницького. В інфографіці вказана середня ціна на кожну позицію. Загальна сума склала 1 149 гривень. До неї не входять безпечні шпильки, які радять в МОЗ. Оскільки даний товар, станом на 13 березня, в аптеках відсутній. Знайомтеся зі списком наповнення домашньої аптечки та цінами далі.

Читайте також: Матюки при пологах та жарти з жінками: інтерв’ю з гінекологом Олександром Чекановським

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергей Гринюк

    Ціни для тих хто пиляв бюджет  і обікрав людей
  • Max Forosov

    Не має в списку життєво важливих ліків від серцевого спазму (корвалол, валідол), від головного болю (цитрамон), від підвищенного тиску (хоча б папазол), йод/зеленка - це тільки ті ліки які зразу прийшли на думку. Тобто список не повний і обійдеться ще дорожче аптечка.

    PutnickFree reply Max Forosov

    корвалол, валідол це швидше ароматизатори а не ліки, а ефективні кардіопрепарати в залежності від симптомів і діагнозу може призначити тільки лікар, бо бабця зі своїм валідолом може довести людину з інфарктом до летального випадку

    відносно безпечні знеболювальні та жарознижуючі у списку є, інші тільки з лікарем

    про ефективність, небезпеку і побічки папазолу навіть писати не буду, тонометра немає, лікаря немає, подібні препарати самому собі і сторонній людині призначати не можна!

    йод, особливо зеленка - барвник з незначним антисептичним ефектом, якщо спиртовий розчин, то від спирту ефект кращий, але попробуй на відкриту рану застосувати... є сучасний, ефективний і безпечний Хлоргексидин, можна очі дезінфікувати, слизові, відкриті рани, тільки не мозок!

    ще раз - аптечка для кожного підбирається індивідуально залежно від потреб!

    PutnickFree reply Max Forosov

    то ж написано

    "Окрім нижче перерахованих засобів, варто додати до аптечки ті ліки, які необхідні при наявності хронічних захворювань. Йдеться, наприклад, про препарати для зниження тиску - це активні речовини: каптоприл і гідрохлортіазид. “Треба мати щонайменше двотижневий, а краще – місячний запас таких ліків”, - зазначають в МОЗ."
  • Богдаша Прокопишина

    У нашій аптеці все дорожче
  • Наташа Севастьянова

    Дуже жирна аптечка вийде.

keyboard_arrow_up