Скільки коштує сало і м’ясо на ринках Хмельницького

- Після Нового року сало в місті подешевшало.
- А за кілограм м’яса треба віддати в середньому 120 гривень.
- Журналістка “ВСІМ” дізнавалась, за скільки продають свинину на ринках.
Стук ножів по роздільних дошках і гамір. Сьогодні, 15 лютого, на м’ясному павільйоні центрального ринку не надто людно. Хоча покупців вистачає. Люди жваво проходять між рядами, обираючи для себе більш вигідну ціну.
“По чому сальце на зажарку?”, - запитує жінка у продавчині.
“По 65” - відповідає.
До речі, цей вид сала найдешевший. Нерівномірні білі шматочки, переважно без прожилок - таке господині часто беруть, аби розтопити його на смалець і використовувати як смачну піджарку для страв.
Підходжу до продавчині у фартуху поверх двох теплих курток. Жінка охайно розкладає товар. Запитую, за скільки продає кілограм сала. Відповідає: “якщо на зажарку то за 60, якщо їсти - то від 100 гривень”.
За словами продавців павільйону, з початку нового року ціна на сало впала. Кажуть, до новорічних свят продавали по 140-150 гривень за кілограм. Тепер за таку ціну можна купити непоганий шматок м’яса.
Про те, що ажіотаж стих, розповідають й інші торговці павільйону. Кажуть - ціна почала знижуватись від січня.
Загалом сало на центральному ринку хмельничани можуть купити від 80-90 гривень. Кілограм сала з м’ясними прожилками - за 100 гривень.
М’ясо - від 100-110 гривень. Зокрема:
- шийка - 125 гривень
- ребра свинячі - 110 гривень.
У м’ясному павільйоні є і телятина. Продавчиня запитує, що саме плануєте готувати. Відштовхуючись від цього, пропонує взяти “стару” або “молоду” телятину.
Наприклад ціни на телятину стартують від 140 до 200 гривень. З ребрами - по 100 гривень.
На запитання, де беруть товар, продавчиня відповідає, що самі їздять по районах і купують у домашніх господарствах, рідше - у фермерів.
Вирушаємо до ринку “Ранковий”, що біля Кам’янецького переїзду. У м'ясному павільйоні покупців вранці ще менше. З тих, що заходять - цікавляться переважно салом.
Тут за 30 гривень можна купити сало на смалець.
Сало для соління, заморозки чи просто їсти коштує від 100 до 120 гривень. Найдешевше можна взяти за 90 гривень.
Свиняча вирізка коштує 110, 115 і 120 гривень за кілограм.
Для порівняння, у мережі м’ясних магазинів ціна за свинину коливається від 109 до 130 гривень. До прикладу, биток коштує 129 гривень за кілограм, животина - 109 гривень.
Читайте також:
- Огляд секондів твого району: що і за скільки продають в Південно-Західному
- Ціни на пальне у Хмельницькому: як змінилися та де дешевше (ІНФОГРАФІКА)
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Елена Повх
Сергій Слободянюк
Борис Ильчук
Оксана Кравчук
Надежд Олейник Ковальчук reply Оксана Кравчук