Створили рейтинг власників біткойнів. Серед них юрист з Хмельницького

Створили рейтинг власників біткойнів. Серед них юрист з Хмельницького
Фото ілюстративне
  • Юрист з Хмельницького, Сергій Хома - у п’ятірці власників біткойнів.
  • Його активи складають майже 96 мільйонів доларів.

Bitcoin Magazine Україна 17 лютого на конференції “Follow Bitcoin” представив свій перший друкований номер. У журналі представлений перший національний рейтинг власників біткойнів. Його основою стали публічні декларації про майновий стан, дані судових реєстрів та інформація від учасників списку.

Очолив рейтинг колишній депутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін, у власності якого знаходиться понад 7 700 BTC, що еквівалентно 178 мільйонів доларів станом на 1 лютого. До трійки лідерів також увійшли депутат Одеської районної ради Іван Бойченко та народний депутат VIII скликання Дмитро Голубов.

Замикає першу  п’ятірку юрист з Хмельницького Сергій Хома. Останній володіє 4 147 BTC, що складає майже 96 мільйонів доларів. У 2020 році хмельничанин входив до складу присяжних Хмельницького міськрайонного суду. Про це йдеться на сайті установи.

Відео дня

Найвідомішим учасником рейтингу власників біткойнів є Ігор Коломойський. Згідно з матеріалами британського суду, у його власності знаходиться близько 800 BTC - 18 мільйонів доларів. Загальний обсяг активів у рейтингу – близько 47 000 BTC на суму понад 1 мільярд доларів.

Перший в Україні рейтинг власників біткоїнів

Довідка:

У світі нараховується близько тисячі криптовалют. Та найпопулярнішою і найдорожчою із них є біткойн. Станом на сьогодні, 13 березня, за даними Мінфіну, 1 біткойн коштує 816 317 гривень. 

Криптовалюту біткойн розробив ще у 2009 році японець Сатоші Накамото. Сам він називав валюту монетарною системою, яка створена як “нові гроші для цифрової епохи”. Отримують її за допомогою складних комп’ютерних математичних обчислень. 

Видобуток біткойнів називається “майнінг”. Він відбувається за допомогою спеціального комп’ютерного обладнання. Також для цього потрібна спеціальна програма, яка дозволяє обрати, що ви будете “майнити” і де. Це все треба налаштовувати і вивчати тематику. Для цього існують спеціальні форуми. 

Нагадаємо: в лютому минулого року в Україні ухвалили закон “Про віртуальні активи”. 

Читайте також: 2,5 мільярда «Хмельницьктеплокомуненерго». Що хочуть зробити

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анатолий Гаращенко

    Гадав юристів розумними людьми.
  • Peterson Peterson

    Хто не спродав по 69000 той лох
  • Victor Honcharuk

    Палпатін це ж з інтернет партії Дарта Вейдера, жалко шо Дарт Вейдер не виграв вибори

keyboard_arrow_up