Тариф на воду у Хмельницькому не підвищуватимуть: подробиці

Тариф на воду у Хмельницькому не підвищуватимуть: подробиці
Фото ілюстративне
  • Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні всі члени Комісії одноголосно.

  • Тож тариф на воду залишиться незмінним.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг сьогодні скасувала рішення про зміну тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення, яке Президент Зеленський назвав "ганебним і непрофесійним". Згідно з цим рішенням, з 1 липня 2023 року тарифи мали зрости в середньому на 32%. Про це йдеться на сайті НКРЕП. 

— Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів, — додають в повідомленні. 

Голова національного регулятора зазначив, що Президент Зеленський висловився проти підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення під час війни. Це і стало підставою для скасування прийнятого рішення. Також Прем’єр-міністр наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. 

Відео дня

— У зв'язку з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюдений в проекті рішення, — заявив Костянтин Ущаповський. 

Нагадаємо, 29 червня для комунального підприємства «Хмельницькводоканал» встановили такі тарифи (у дужках різниця зі старими):

Вони набули чинності 1 липня. А відтак, рахунки з ними хмельничанам мали б виставляти від 1 серпня. Додамо, що востаннє тарифи на воду піднімали у грудні 2021 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач14

    А можна ще назвати ганебним і непрофесійним рішенням про підвищення тарифів на електроенергію,  цін на пальне,  дозвіл кабміном підвищувати ціни на продукти без обов'язкового декларування,  повернення перевірок на підприємства (в перевіряючих чиновників, кру та інших "державних діячів" закінчились кошти на утримання рідні за кордоном поки війна?),  підвищення податкових ставок. Список продовжувати?  Це все під час воєного стану.  Ганьба має бути в першу чергу кабміну і президенту за непрофесионалізм у керуванні країною
  • cghfghfgj hjhkghjk

    Надеюсь это не сразу так планировалось, мол надо поднять цену на электричество, но люди будут возмущаться, так что давайте скажем что поднимаем сразу и на воду а потом внезапно отменим последнее, и тогда люди скажут "Ну хоть так" и успокоятся. А то знаем мы ваши манипуляции...

keyboard_arrow_up