Тарифи на тепло та гарячу воду можуть зрости вже за два місяці

Тарифи на тепло та гарячу воду можуть зрости вже за два місяці
Ілюстративне фото з сайту domik.ua
  • Наприкінці жовтня «Нафтогаз» встановив нову ціну на блакитне паливо.

  • Через здорожчання газу може піднятись і вартість тепла та гарячої води.

  • Хмельницькі тепловики вже підготували проекти постанов для НКРЕКП.

  • Чому доведеться платити більше та наскільки, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Кінець жовтня цього року відзначився черговим підняттям ціни на газ. «Нафтогаз» на виконання постанови уряду підвищив вартість блакитного палива на майже 23% до 8,55 гривень за кубометр. Така ціна діятиме до 30 квітня наступного року. Для підприємств теплокомуненерго ціну встановили дещо нижчою — 8,36 гривень за кубометр.

Тепловики Хмельницького вже підготували для НКРЕКП проекти постанов щодо підвищення тарифів. Комісія має розглянути звернення підприємств теплопостачання та прийняти рішення щодо підняття. Підвищити вартість тепла та гарячої води для хмельничан можуть вже за два місяці.

Для містян, яких обслуговує «Хмельницьктеплокомуненерго», вартість тепла може зрости до 1521,36 гривні за гігакалорію, або ж на 25,9%. Ціну на гарячу воду споживачам, у яких є рушникосушка, планується підвищити до 92,03 гривні за кубічний метр, а тим, у кого її немає — до 88,02 гривні. За словами заступника директора підприємства Світлани Остапюк, у нових тарифах також врахували витрати на газ у листопаді та грудні цього року. Адже у ці два місяці «Хмельницьктеплокомуненерго» купуватиме блакитне паливо вже за новою ціною, а тепло та гарячу воду продаватиме мешканцям міста за старою.

Відео дня

«Південно-Західні тепломережі» планують продавати тепло за ціною 1513,86 гривні за гігакалорію. Таким чином, тариф буде вищим від діючого зараз на 34%. Дорожчою хочуть зробити й гарячу воду. Споживачам з рушникосушками вона обходитиметься у 88,51 гривні за кубометр, а якщо її немає, то гаряча вода коштуватиме 88,12 гривні. Як пояснив журналістам vsim.ua директор «Південно-Західних тепломереж» Павло Возборський, тарифи підприємства є одними з найнижчих в Україні. Керівник вважає їх економічно необґрунтованими. Крім того, він зазначив, що навіть після підняття ціни на тепло та гарячу воду все одно будуть замалими.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Мастер Автополив

    не можуть, а обязательно выростут. нужно привыкать жить и платить по европейский. Вера, мова, армия!
  • Vitaliy

    наскакали

    Vitaliy reply Vitaliy

    чому мінусуєте, поясніть, в чому покращення? що  змінилось в кращу сторону після Януковича?

    Сіма reply Vitaliy

    Ну ти й дурень. Бють (мінусують), значить люблять))))))))

    Tornike Qebadze reply Vitaliy

    Не скажут они ничего, потому что для этого нужно признаться, глядя в зеркало:" мы дебилы, правильно сказал Задорнов- это единственный народ, который не захотел жить плохо и стал жить еще хуже!"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up