“Тисячу Зеленського” можна буде витратити на ліки: які умови

“Тисячу Зеленського” можна буде витратити на ліки: які умови
  • За словами президента, головна умова програми - повна вакцинація від COVID-19.

Українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть отримати обіцяну “ковід тисячу”. Нагадаємо, зарахування виплат буде відбуватись на віртуальні картки  “Дії” в рамках програми  «єПідтримка». Як ми вже повідомляли раніше, 1000 гривень можна буде витратити на квиток в кіно, музей чи театр, похід до спортзалу або ж квитки на залізницю. Тобто, у тих сферах, які найбільше постраждали під час карантину. 

Наразі стало відомо, що тисячу за вакцинацію літні люди зможуть витратити й на ліки. Про це Зеленський написав у Twitter, передає hromadske.ua. 

Володимир Зеленський заявив, що люди у віці від 60 років зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Відео дня

За словами президента, виплата обіцяної тисячі гривень за повну вакцинацію називатиметься «єПідтримка». Програма буде розширюватись, аби нею могли скористатись якомога більше українців. До слова, головною умовою залишається повна вакцинація від Covid-19. 

Як інформує видання, повний перелік магазинів і закладів, де можна буде витратити тисячу, з'явиться після офіційного запуску проєкту - 19 грудня.  

Як отримати виплату за вакцинацію:

Нагадаємо, взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія». Для виплати почали випускати віртуальні картки для проєкту «єПідтримка». Оформити карту можна онлайн або офлайн. Для цього потрібно або завантажити застосунок банку та оформити карту, або звернутися до фізичного відділення банку.

Карта одразу буде запрограмована на витрати лише в конкретних категоріях бізнесів. Українцям також нагадують - аби встигнути отримати виплату під час першого етапу, необхідно подати заяву з 19 до 29 грудня в «Дії».  Бета-тестування послуги стартувало сьогодні, 13 грудня. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анна Помаранська

    боюся спитати коментаторів, що поставили ржущий смайлик, де тут сміятися.
  • Inessa Ihnatova

    Пенсіонери за  60...  ДІЇ  не мають))))  
    А на ліеи  я  в 36 теж  хотіла б використати
  • Sanika Sanika

    Повний перелік магазинів та закладів, де можна витратити тисячу, з'явиться 19 грудня — після офіційного запуску проєкту.
  • Читач77

    Доброго дня! У пенсіонерів телефони старі, яка може бути Дія? Що їм робити? Вакціновані ще літом! Знову Зеленський клоунить???

keyboard_arrow_up