Ціна на хліб може зрости: що кажуть виробники і яка ситуація з посівною

Ціна на хліб може зрости: що кажуть виробники і яка ситуація з посівною
  • На початку війни деякі підприємства збільшували обсяг виробництва хлібу через чималий попит. 
  • Яка ситуація на виробництвах тепер, що буде з цінами і чи є запаси сировини?

У перший день війни у хмельницьких магазинах швидко спустошувалися деякі полиці. Розбирали крупи, макарони, страви швидкого приготування та консерви. Особливий попит мав хліб. Тоді деякі підприємства навіть збільшили обсяг виробництва, оскільки продукцію швидко розбирали.

Наразі ситуація у магазинах із хлібобулочними виробами покращилася. У супермаркетах і маленьких магазинах завжди можна придбати буханку білого, батон чи бородинський.

Станом на 4 квітня, у супермаркеті “Сільпо” на Тернопільській можна знайти нарізні батони різних фірм, хліб з висівками, льоном та буханки білого і чорного. На полицях продукція рівненського, черкаського, вінницького, тернопільського та хмельницьких виробників. 

Відео дня

Нет описания.

За звичайну буханку білого треба заплатити 15.89, за буханку чорного - 14.59. На батони та інші види хлібу ціни у “Сільпо” наступні:

У маркеті "Bulka" вибір хлібу менший. На вітринах також є продукція різних виробників. Буханка білого та чорного тут коштує 17.99. Ціни на іншу продукцію наступні:

Нет описания.

Що про ціни та запаси кажуть місцеві виробники

На Хмельниччині є близько 20 підприємств, де випікають хлібобулочні вироби й реалізовують їх по області та за її межами. Всі вони мають різну потужність виготовлення. Деякі розповідають, що наразі обсяг продукції, що виготовляють, зменшився. А от піком особливого попиту на неї називають перші дні війни. Мовляв, тоді до підприємств надходило найбільше заявок на вироби. 

Наразі ситуація стабілізувалася. Підприємства працюють у звичному режимі. Що вони кажуть про запаси сировини для виробництва та який прогноз щодо вартості?

Валентин Романенко, директор ТОВ “Хмельницькхліб”

Ірина Шевчук, заступник директора з розвитку ТОВ “Поділляхліб”

- Ми реалізуємо продукцію по Хмельницькому та районі, Житомирщині та Вінницькій області. Оскільки велика частина наших споживачів - це школярі, то в період війни у нас зменшився обсяг виготовленої продукції. Школи зачинили і туди ми не постачаємо вироби. На початку війни був дуже великий попит. Тоді ми виготовляли в рази більше продукції. Оскільки намагалися задовольнити всі потреби наших споживачів. Особливий попит мав саме хліб, а не інші вироби. Зараз ситуація стабілізувалася. Щодня ми отримуємо орієнтовно одну й ту саму кількість заявок. Та все ж очікуємо, що школи знову відчинять і ми повернемося до тих об’ємів, які були раніше. Запасів сировини у нас вистачає і перебою немає. Тому нашим споживачам не потрібно хвилюватися. Знаємо, що деякі виробники вже підняли ціни на хлібобулочні вироби. Звісно, що все залежить від сировини та енергоносіїв. Проте ми не плануємо підіймати ціни, тому, що цей період і так є дуже важким для людей. Доставка сировини нам стабільно надходить і збоїв у нашому виробництві немає. 

Агропідприємства Хмельниччини просять розширювати посівні площі

Ще в березні на Хмельниччині розпочали засівати поля. Загальна посівна площа сільськогосподарських культур 2022 року очікується в межах 1,2 мільйона гектарів, що на 2 тисячі більше минулорічного показника. Також суттєво збільшені обсяги посіву продовольчих зернових та круп’яних культур - гречки, ячменю, гороху. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Олег Омелянюк. 

Станом на 4 квітня агроформуваннями всіх форм власності посіяно понад 80 тисяч гектарів ранніх ярих культур. Зокрема, ярого ячменю посіяно на площі 46 тисяч гектарів, яра пшениця - 9,3 тисячі гектарів, горох - на площі 3,2 тисячі гектарів, а цукровий буряк вже займає 3,6 тисячі гектарів.

У Хмельницькій ОВА повідомляють: у тергромадах проводиться роз’яснювальна робота з агропідприємствами щодо необхідності розширювати посівні площі основних продовольчих культур, Наразі для проведення комплексу весняно-польових робіт засипана необхідна кількість кондиційного насіння, закуплено мінеральні добрива  та засоби захисту рослин.

Читайте також: Авто тепер розмитнюють безкоштовно. Розповідаємо деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Галина Свищова

    Зерна повнотою чого ціна має рости
  • Іванна Борецька

    Ціни зросли на все. Попри обіцянки їх контролювати.

    Ольга Мацідон reply Іванна Борецька

    Іванна Борецька

    Іванна Борецька reply Іванна Борецька

    Олександр Титко але ж не в два рази він подорожчав?

    Олександр Титко reply Іванна Борецька

    Ольга МацідонОльга Мацідон якраз і стосується. Вчіть економіку

    Ольга Мацідон reply Іванна Борецька

    Олександр Титко всі ви хороші якщо вас це не стосується.

    Олександр Титко reply Іванна Борецька

    Ольга Мацідон вчіть економіку і як саме створюються ціни на продукти

    Ольга Мацідон reply Іванна Борецька

    Олександр Титко що бензин так подорощав  що потрібно ціни підняти в 2--3 рази?

    Олександр Титко reply Іванна Борецька

    Іванна Борецька можливо через те, що бензин хоч і без оподаткування але подорожчав?
  • Юлия Анисимова

    Де та група рейду?

keyboard_arrow_up