Ціна таїнства: скільки коштує похрестити дитину в Хмельницькому

Ціна таїнства: скільки коштує похрестити дитину в Хмельницькому
  • Процес обряду хрещення може обійтись у добрячу суму.

  • Кожна церква сама встановлює ціну за свої послуги.

  • Доведеться батькам витратитись ще і на додаткові атрибути.

Із народженням немовляти в сім'ї, окрім безумовного щастя, виникає багато різних аспектів. Один із найголовніших - хрещення. 

Хрещення - один із найголовніших обрядів усіх християн. Завдяки цьому таїнству новонароджена дитина отримує невидимий зв'язок із Богом, стає частинкою Всесвіту. 

Однак не новина, що таїнство хрещення дитини обійдеться батькам в добрячу копійку.  Обряд, одяг, крижмо… І це ще не рахуючи чеку від ресторану, в якому зберуться найрідніші аби відсвяткувати цю грандіозну подію в житті маленького християнина.

Відео дня

Аби дізнатись ціни на цей обряд, vsim.ua звернулось до різних церков Хмельницького.

В храмах української православної церкви ціни на обряд хрещення коливаються від 200 до 400 грн. Однак різні церкви - різні закони. Деякі храми вимагають оплати не від рідних, а саме від хрещених батьків. 

Щодо православних церков московського патріархату - тут ціни оголошуються уже після утвердження дати хрещення. Прайс тут схожий до прайсу церкви українського патріархату - від 200 грн. Але крайні числа відрізняються - такса може досягати 600 грн. 

Католицькі храми у Хмельницькому грошей за обряд посвяти у християни не просять ані гривні. Греко-католицька церква також хрестить діток безкоштовно, однак не відмовляється від добровільних пожертв на храм. 

Крім плати за сам обряд таїнства, трохи витратитись ще доведеться. Для хрещення необхідні не лише священник та хресні батьки. Обов'язковим атрибутом для цього процесу є хрестик. Деякі церкви дають звичайний хрестик, деякі ні. Найрозповсюдженіший варіант - хрестик із дорогих металів. Його ціни починаються від 400 грн до нескінченності (існують хрестики з діамантами, рубінами, хрестики з рожевого та білого золота) - ці прикраси, що символізують відданість Богу знайдуться на будь-який гаманець.

Також для хрестин необхідна свічка. Її можна придбати і у церкві за 5-70 грн, залежно від розміру.

Речі, що роблять цей день ще більш урочистим - крижмо та одежина для малюка. Крижмо - це білий рушник, у який загортають дитину після триразового занурення у воду. Купувати крижмо варто зарання. Його ціна коливається від 200 і...також до нескінченності, адже хрест на ньому може бути вишитий і золотими нитками. Аналогічна ситуація і з урочистим одягом для обряду. 

Окремо, доведеться віддати кошти і за свідоцтво про хрещення. Ціна, знову ж таки, залежить від палітурки та паперу. Але в середньому ціна коливається від 5 до 50 грн.

Тож, обряд таїнства хрещення - процес доволі недешевий. Проте, діапазон цін на обряд та необхідні малюку атрибути знайдуться для будь-якого гаманця. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (200)
  • Tetiana Zhulkevska

    Брехня, півроку назад хрестили дочку в костелі на Проспекті, хрещені батьки купили лише свічечку, та біленький рушник , от і всі витрати. Хрестик купувати - це придумано людьми, зовсім необов’язково.  Просто хто має лишні гроші - той знайде куди потратити

    Адмін Адмін reply Tetiana Zhulkevska

    То в чому ж брехня? якщо мова про православну цервку? А ви хрестили в католиків?
  • Максим Шевчук

    Це брєд!!! Платити за що? За те що тебе якийсь чувак окропить водою, прочитає книжку написану євреями ( правда це спірне питання). Чи вам продадуть картинку з мужиком намальованим?
    Ах так, забув ще дещо, а хто їх призначав "посередником" і питання, якого Бога??
  • Адмін Адмін

    Оце срач пішов)) Є віра, є релігія. Багато хто це путає. Є попи які віруюють, а є які ходять на роботу. Церква давно сама теж заробляє, але податків не платить. Чомусь якщо людина отримала дорогоцінний подарунок - має сплатити податок. А церква ні. А люди купують собі "індульгенції", думають що продають гріхи))
  • Дима

    Возбуждает количество ответов. Тема старая и оченята больная.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up