Ціна зросла втричі: за скільки продають овочі на хмельницьких ринках

Ціна зросла втричі: за скільки продають овочі на хмельницьких ринках
  • Купувати чи не купувати? 
  • Нині вартість деяких овочів змушує поставити собі це запитання.
  • Наприклад, ціна на цьогорічну бульбу зросла втричі. 
  • Скільки цієї осені треба “викласти” за овочі, дізнавалися журналісти vsim.ua.

“Беріть домашню картопельку” - чутно при вході на ринок. Та от після озвучення ціни, покупці “крутять носом”. 

Сезонний овочевий бум на хмельницьких ринках супроводжується одним словом - “дорого”. Так хмельничани кажуть про картоплю. Адже порівняно із минулим роком ціна на бараболю зросла втричі. 

Хмельничанин Анатолій прийшов на Центральний ринок із дружиною. Із повними пакетами продуктів вони прямують до виходу. Придбали все, що їм потрібно, окрім картоплі. Кажуть - дорого. 

Відео дня

  • На ринку, звісно, картопля дорога. Ця ціна, за яку її пропонують придбати зависока. А взагалі у нас є дача. І ми там садимо свою картоплю. Щоправда, із урожаєм цього року не дуже. Але нам на зиму вистачить - каже Анатолій. 

Ціна зросла з 5 до 15-16 гривень за кілограм

Про “нікудишній” врожай кажуть і самі продавці. Мовляв, не вродило. Відповідно, що й вартість підскочила. У вересні минулого року ціна на картоплю була близько 5 гривень за кілограм. Сьогодні на Центральному ринку домашню бараболю продають від 15 гривень.. 

Продавчиня Ольга продає картоплю за 16 гривень. Жінка каже, виправдання ціні є. Адже врожаю немає, а поклопотіти над нею все ж довелося.

  • Я все життя продаю і вирощую картоплю. Того року був урожай. Тож ціна на картоплю була 5 гривень за кілограм. У цьому році на своїх двох з половиною гектарах землі я скопала тонну бульби. Люди в мене її купують гарно. Бо знають, що моя картопля вирощена на перегної. Я її нічим не оброблюю. Ціна, звісно, цього року на неї зависока. Проте лише на одну сотку городу йде 100-120 гривень. Якщо порахувати оранку, культивацію, посадку і висадку бараболі - от вам і сума набігає. Це ми ще не рахуємо мою роботу - каже Ольга. 

А от продавець Олег каже, що цьогорічна ціна на бульбу - не критична. Свою домашню картопельку продає за 15 гривень.  Проблему із зростанням ціни чоловік називає надуманою і роздутою.

  • Цього року скопав втричі менше, ніж в минулому. Неврожай - що поробиш. Та ця ціна не є критичною. Адже люди платять за два ковтка кави 15 гривень. А тут за цю вартість отримуєш кілограм картоплі. Це надумана і роздута проблема - каже Олег. 

А от на Ранковому ринку, що поблизу філармонії, із картоплею глухо. Там знайти її можна лише у кількох продавців. Всі інші майже в один голос кажуть: “Цього сезону картоплю не продаємо”. За ту, що є на ринку, реалізатори хочуть 15 гривень за кілограм. Мілку продають дешевше - за 10. 

Щодо інших овочів, на ринках кажуть, що ціна від попереднього сезону не відрізняється.

Овочі Центральний ринок Ранковий ринок
Помідори від 12 грн. / 1 кг від 10 грн. / 1 кг
Огірки від 16 грн. / 1 кг від 13 грн. / 1 кг
Цибуля  від 9 грн. / 1 кг від 8 грн. / 1 кг
Морква від 9 грн. / 1 кг від 10 грн. / 1 кг
Капуста від 6.50 грн. / 1 кг від 7 грн. / 1 кг
Перець від 8 грн. / 1 кг від 13 грн. / 1 кг

Що стосується вартості бульби, продавці роблять власні прогнози. “Вангують”, що ціна на бараболю не зміниться ще кілька місяців. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Саня

    То не ціни виросли, то зарплати залишились мізерними.Хтось обіцяв подолати бідність, де їх дії? Долар впав , ціни ростуть , газ дорощає , ще для повного щастя землю тре продати,щоб без трусів всі лишились,нашош
  • Наталья Панченко

    Оптовий на Дубово завалений картоплею по 12 гр. Навезли звідусіль, а покупців мало, стоять припрошують, ще днів 10 і ціна, думаю, впаде. Купила, але як пишуть в коментарях, один крохмал, не смачна, сорта повиводили не зрозумілі.
  • Саша Тафий

    Невродила цього року моя картошка буду голодував
  • Юрий Пономаренко

    цена надумана кто то просто зарабатывает,  если б по такой цене картошку не покупали то цена б снизилась. да кстати скоро морозы где они ее хранить будут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up