Туалет у сквері Шевченка стане платним. Яка вартість

Туалет у сквері Шевченка стане платним. Яка вартість
Фото з архіву редакції
  • Встановити тариф планували ще минулого року.

  • Зрештою рішення прийняли сьогодні, 12 серпня.

Новий туалет, розташований у сквері Шевченка, стане платним. Таке рішення сьогодні, 12 серпня, прийняли на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Вартість користування складатиме 5 гривень. Рішення набуде чинності за 15 днів з моменту опублікування, тобто не раніше 27 серпня. Плату стягуватиме балансоутримувач — комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста.

Нагадаємо, що туалет у сквері Шевченка відкрили у жовтні минулого року. Вартість його будівництва склала 2,59 мільйона гривень. За кілька місяців стало відомо, що його планують зробити платним. Начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міськради Тетяна Циб тоді озвучила журналістам vsim.ua причину — витрати на утримання.

Гроші йдуть на оплату праці прибиральниць, освітлення, водопостачання, водовідведення, а також витратні матеріали — очисні та мийні засоби, туалетний папір, серветки, рідке мило. Завдяки встановленню плати за користування хочуть зробити вбиральні окупними. Крім того, безкоштовний вхід призводить до недбалого користування. Так, з туалету в сквері Шевченка намагалися вкрасти сушарку для рук. Цьому запобігли жінки, які чергують у приміщенні.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Читач79

    Симчишин точно талант з  нарозумнішого народу з Близького Сходу.  Зі всього обдирає лохів, які на нього ще й  моляться.
  • Юра Абрамов

    Окуні
  • Віталій Українець

    в туалет потрібен турнікет як в метро та засоби гигиени+оплата за послуги!
    Когути та бидловки скористаються кущами!
  • Anastasia Anastasia

    А чого так мало 5 грн??!Може вже одразу 20 зробіть!!??

keyboard_arrow_up