Два туалети у Хмельницькому хочуть зробити платними

Два туалети у Хмельницькому хочуть зробити платними
  • Для одного з них уже визначили вартість — 5 гривень.

  • Вартість відвідування іншого поки невідома.

Два громадські туалети в центрі Хмельницького хочуть зробити платними. Йдеться про вбиральні у парку Франка та сквері Шевченка. Вартість користування туалетом у парку Франка складатиме 5 гривень. Про це йдеться у проєкті рішення виконавчого комітету. Якщо документ затвердять, платним туалет стане за 15 днів після офіційної публікації, тобто не раніше Нового року.

Якою буде вартість входу в туалет у сквері Шевченка, поки невідомо — її мають розрахувати економісти. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури Хмельницької міськради Тетяна Циб.

В обох випадках причини запровадження плати за користування є однаковими. За словами Тетяна Циб, туалети є витратними. Гроші йдуть на оплату праці прибиральниць, освітлення, водопостачання, водовідведення, а також витратні матеріали — очисні та мийні засоби, туалетний папір, серветки, рідке мило. Завдяки встановленню плати за користування хочуть зробити вбиральні окупними.

Відео дня

Крім того, безкоштовне користування туалетом зумовлює недбале користування. Так, у туалетах приймають душ безпритульні, а з вбиральні у сквері Шевченка намагалися вкрасти сушарку для рук. Цьому запобігли жінки, які чергують у приміщенні.

За словами Тетяни Циб, безкоштовні туалети зараз також є у парку Чекмана, Молодіжному парку та дендропарку. Робити їх платними поки не планують. Додамо також, що платний громадський туалет зараз є на вулиці Соборній поблизу «Дитячого світу». Вартість користування ним — 5 гривень. Сам туалет обійшовся міському бюджету в 950 тисяч гривень, через що його називають «туалетом за мільйон».

Нагадаємо, що туалет у сквері Шевченка відкрили у жовтні цього року. Він розрахований на одночасне відвідування десятьма людьми. Вартість його будівництва склала 2,59 мільйона гривень.

Опитування

Чи підтримуєте ви запровадження плати за користування туалетами у парку Франка та сквері Шевченка?

Читайте також: Де в центрі Хмельницького сходити в туалет й не засмердітися: огляд громадських вбиралень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (154)
  • Warp Speed

    Я однажды в Мак Дональдс зашёл по большому бесплатно, выхожу из туалета и слышу "Я це люблю" и думаю, дааа, кайф
  • Читач34

    Тема не розкрита. Взагалі муніципальний туалет вже включає в себе розуміння те що кошти на його утримання виділяються з міського бюджету.

    Чи це всеж таки комерційна структура?
  • Людмила Вашеняк

    Ні не підтримую. Скільки можна наживатися над людьми?
  • Ярослава Хомяк

    За безкоштовно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up