Туалетне питання. Хмельничанин подав петицію проти безкоштовних вбиралень у центрі Хмельницького

Туалетне питання. Хмельничанин подав петицію проти безкоштовних вбиралень у центрі Хмельницького
Туалет у сквері Шевченка
  • Замість скасування оплати містянин пропонує знизити ціну.

Минулого тижня, 28 серпня, на портал місцевих петицій подали звернення, яким пропонується скасувати плату за користування туалетами у сквері Шевченка та парку Франка. Автором петиції є «Хмельницький Live».

У зверненні наголошувалося на тому, що є потрібно скоротити видатки місцевого бюджету на інші потреби, а натомість забезпечити обслуговування туалетів. Станом на сьогодні, 5 вересня, звернення підтримали 74 хмельничанина. Для розгляду на засіданні виконавчого комітету голосів має бути 500.

Пізніше, 31 серпня, на порталі петицій з’явилося звернення, автор якого, Сергій Ткачук, висловився проти безкоштовних туалетів. На підтримку цього він навів кілька аргументів. Зокрема, на його думку, чистоту в туалетах можна забезпечити тільки завдяки постійному нагляду та прибиранню по кілька разів на добу.

Відео дня

Сергій Ткачук також запропонував знизити вартість відвідування туалетів до 2 гривень проти теперішніх 5 гривень. Станом на сьогодні, 5 вересня, петицію підтримала тільки одна людина.

Нагадаємо, що минулого тижня на нашому сайті вийшов матеріал під назвою «Де в Хмельницькому є громадські туалети та хто за них платить». У ньому ми запитали читачів, хто має платити за утримання громадських туалетів у місті. На думку більшості, фінансуватися це має з міського бюджету.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Vadim Serdunich

    Я проїхав 6 країн Європи весною. Туалети і в Італії, Німеччині, Австрії, Угорщині, Чехії, Польщі безкоштовні, якщо це не велика заправка. Там не сидять касири, там зупиняється повно далекобійників і не всі залишають після себе нормальний туалет, багато таких туалетів побудовані теж не 10 і не 20 років тому, особливо в Німеччині. І там далеко не корінні мешканці прибирають. Прибиральницям в нас тут потрібно платити від 10000 гривень на місяць для нормального прибирання, а щоб підвищити якість прибирання, то не тряпку і швабру давати, а нормальний комплект з набором хімії. А щоб не було бажання забрати додому половину засобів, то висока зарплата і боязнь втратити таку роботу і змусить робити все якісно. Ну, або тоді за 20000 гривень в Польщі поїдуть прибирати або за копійки в інших місцях.
  • Любовь Кабачинская

    В парку Франка платний зробили. То на дверцятах навіть щеколд немає. А немає їх по дуже смішній причині - коли закриваєш двері, то ноги впираються в дверцята🙄😂😭 Цікаво, що за горе-архитектори розробляють ці проекти.
    До речі туалет працюючий за графіком до 18 год це не правильно. Після 18 хіба природні потреби зникають?

    PutnickFree reply Любовь Кабачинская

    до 18:00 це тому що став платним, тепер без касира ніяк, а зробити цілодобовим  і у вихідні і у свята, тобто 24/7 це чотирьох мінімум касирів потрібно, при умові що вони ні у відпустку ні на лікарняний ходити не будуть!
  • Антон Томусяк

    Платный туалет делайте хоть пятизвёздочный, цену ставите хоть тысячу, а бесплатные должны быть в каждом микрорайоне и убираться и охраняться за счёт бюджета!!! Это не так уж и дорого если его не "пилить"!
  • Андрій Солоницький

    Буквально щойно у нашому головному вже платному туалеті неадекват вільно увійшов до жіночого туалету. Коли чергову спитали, чому вона не відреагувала, коли чоловік пішов до жіночого туалету, та відповіла... (барабанний дріб): "Та він просто розглядає, як там все обустроєно. А шо?"😡
    Я тепер свою дитину саму не буду пускати туди. Ще й за 5 гривень.

    PutnickFree reply Андрій Солоницький

    Це контроль якості прибирання, чим ви не задоволені! ;)

keyboard_arrow_up