У банках та обмінниках прийматимуть старі банкноти на обмін: які саме

У банках та обмінниках прийматимуть старі банкноти на обмін: які саме
Фото ілюстративне

Розповідаємо які саме іноземні купюри мають обмінювати та куди звернутися якщо в установі відмовляють в обміні. 

У Національному банку України заборонили банкам і небанківським обмінникам не приймати у клієнтів старі або зношені банкноти іноземної валюти. про це повідомляє пресслужба регулятора.

Відтепер з усіма без винятку банкнотами іноземної валюти, справжність яких підтверджує спеціальне лічильне обладнання, крім значно зношених чи пошкоджених, мають здійснювати валютно-обмінні операції. 

Крім того, банкам та обмінникам під час операцій заборонили встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії іноземних банкнот.

Відео дня
Фото Нацбанку

Додамо, що приймати на інкасо мають виключно такі банкноти:

Банки та обмінники, які проводять такі операції, повинні обов’язково розмістити в касі у доступному для клієнтів місці чіткий перелік ознак значного зносу банкнот й тарифи інкасо.

В НБУ наголошують, що у разі порушення зазначених вище норм банком чи обмінником це вважатиметься шахрайством. А клієнт може звернутися зі скаргою до керівництва такого банку чи небанківської фінустанови. Якщо належної реакції з боку керівництва таких установ немає, споживач може подати скаргу до Нацбанку.

За недотримання цих правил, банки та обмінники штрафуватимуть.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Кострубська

    А ви помните старше поколіня,Як розпався союз ,міняли гроші   ОБЯВИЛИ ПО РАДІО УВАГА,  УВАГА  ЗА 5 ДНІВ БУДЕ НЕ ДІЙСНА КОПЮРА ((   50)))усі несіть на пошту ставте на книшку   ,і всі хто мав понесли поставили  ,,і вони стоять там  чи де до нині .То це так роблять і зараз почистити народ ......
  • Иван Соколов

    А як хочеця чим подешевше.незнают що видумати.
  • Леонид Гербер

    Це як що при обміні старих купюр наставляти на них зброю. Тоді таке реально.
  • ЧитачЧитачів

    Почали чиновники з-під матраців доставати накрадену валюту - а тут облом. От і через впливових людей наїхали на Нацбанк.

keyboard_arrow_up