У березні пенсії мають підвищити на 20%: подробиці

У березні пенсії мають підвищити на 20%: подробиці
  • З 1 березня мають проіндексувати пенсії. 

  • Максимальна сума, на яку можуть збільшити пенсію становить 1500 гривень.

  • Дізнавайтеся подробиці. 

Вже із 1 березня 2023 року в Україні проведуть індексацію пенсій. Внаслідок неї всі пенсіонери отримають підвищення виплат. Міністерка соцполітики Оксана Жолнович пояснила, що цьогоріч через війну та інфляцію, пенсії перерахують для всіх.

Після індексації пенсії зростуть на 20%. Розмір підвищення розраховуватиметься індивідуально. Але в середньому підвищення пенсій становитиме від 400 до 700 гривень. Пенсії проіндексують близько 10 мільйонам людей. 

Відсоток будуть розраховувати від суми пенсії без урахування надбавок (доплати за вік, стаж тощо). Тобто чим більший розмір пенсії, тим більшою буде доплата. Таким чином в межах індексації пенсій максимальне збільшення виплати запланували у розмірі 1,5 тисячі гривень. Про це йдеться у проекті постанови Кабміну про індексацію пенсій, який опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Відео дня

- З урахуванням того, що в умовах дії воєнного стану видатки в першу чергу спрямовуються на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану, проєкт акта розроблено насамперед для забезпечення у 2023 році збільшення мінімальних виплат найбільш вразливим категоріям пенсіонерів, а також проведення індексації пенсій, — йдеться в пояснювальній записці.

Наскільки українцям підвищать пенсію у 2023 році

Також у документі вказано, що для пенсій, призначених у 2020−2022 роках, мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень. На такому ж рівні встановили й мінімальну суму підвищення для пенсіонерів, яким призначення відбулося раніше. З державного бюджету на індексацію пенсій у 2023 році потрібно 82 мільярди гривень.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Irena Shchyr

    Хм, а чому не можна навпаки підняти, 2100+1500, а 7500+420?? Чи ті в кого пенсія мінімальна то їм і того хватить, вони ж не люди ((((😡🤬

    Людмила Погурало reply Irena Shchyr

    Irena Shchyr

    Людмила Ткачук reply Irena Shchyr

    Irena Shchyr
  • Tamara Okorochkova

    Ольга Даведенко не від вашої пенсии 20%адругих схем щоб закрутити людям голови
  • Tamara Okorochkova

    пенсія не підніметься на 20% від  вашої, а від їхніх розрахунків так що не чекайте багато
  • Ольга Давиденко

    Пенсія 2100+420 гривень. Пенсія 7500 +1500гривень!Підвищення!??????🤔😡

keyboard_arrow_up