У двох багатоповерхівках Хмельницького встановили індивідуальні теплові пункти

У двох багатоповерхівках Хмельницького встановили індивідуальні теплові пункти
Тут і далі — фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Мешканці двох будинків на Виставці тепер можуть регулювати подачу тепла у свої багатоповерхівки з централізованої мережі.
  • Там ще мають утеплити фасади, а також замінити двері й вікна у місцях загального користування.

Дві багатоповерхівки у Хмельницькому тепер мають індивідуальні теплові пункти. Вони призначені для регулювання подачі теплоносія з централізованої мережі у будинок. Таким чином можна змінювати температуру в помешканнях за необхідності і в результаті економити гроші. Адреси будинків, де поставили ІТП, — Степана Бандери, 8, та Зарічанська, 36/3. Про це сьогодні, 18 грудня, повідомляють на сайті Хмельницької міської ради.

Встановили ІТП в рамках програми термомодернізації багатоповерхівок «Енергодім». За двома згаданими адресами ще мають утеплити фасади й замінити вікна та двері у місцях загального користування. Всі ці роботи оплачують спільно:

  • держава — 70%
  • місто — 20%
  • мешканці — 10%

Загалом вартість термомодернізації одного будинку складає близько 17 мільйонів гривень, у тому числі вартість ІТП понад 5 мільйонів. За словами заступника міського голови Хмельницького Василя Новачка, будинки-учасники програми минулих років нині платять за опалення наполовину менше, ніж до модернізації.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up