У хмельницьких автошколах зросли ціни: скільки коштує навчання (ІНФОГРАФІКА)

У хмельницьких автошколах зросли ціни: скільки коштує навчання (ІНФОГРАФІКА)
  • За 5 місяців у Хмельницькому змінилася вартість навчання в автошколах.
  • Підготували інфографіку з актуальними цінами.

Під час війни в Хмельницькому продовжують роботу автошколи. Для охочих навчитися керувати авто тривають набори в групи. Скажімо, в окремих закладах зараз (початок липня) пропонують долучитися до курсу опанування категорії В, що розпочнеться вже у вересні. 

Щоб навчитися їздити на автомобілі, необхідно засвоїти теоретичну та практичну частини. Остання передбачає виїзди на авто з інструктором. У більшості автошкіл кожен етап навчання коштує по-різному. А в деяких - є фіксована вартість, в яку входить і теорія, і практика. 

На початку лютого 2022 року журналістка vsim.ua вже розповідала вам, скільки коштує навчання в хмельницьких автошколах. А саме - категорія B. Під час війни зросли ціни на пальне. Відповідно навчитися їздити тепер стало дорожче. 

Відео дня

Щоб дізнатися в скільки можуть обійтися навички водіння хмельничанам, звернулися до шести автошкіл міста. Тривалість навчання - від 2 до 4 місяців. “В залежності від засвоєння матеріалу”, - кажуть працівники. 

Ціна за теорію є сталою. Натомість за практичні навички вартість може бути різною. Наприклад, в автошколі “Ін-Авто”, що на Залізняка, 1А, один виїзд з інструктором коштує 300 гривень. Загальна кількість поїздок має складати від 15 до 20. 

А от в ТСОУ, що на Березневій, 3, проходячи практичну частину навчання, необхідно заплатити за 5 літрів пального. Така кількість розрахована на годину поїздки з інструктором. Загалом під час навчання водій-новачок має виїздити 40 годин. 

Крім того, у майбутніх водіїв цікавляться, на якій коробці передач вони бажають навчатися - на автоматичній чи механічній. У більшості автошкіл це ніяк не впливає на ціну за навчання. Проте в “Люкс Авто”, що на Заводській, 34, опанувати “механіку” коштує дешевше, ніж автомат. 

Детальніше із цінами в автошколах Хмельницького знайомтеся в інфографіці. Також дізнавайтеся, якими були ціни в лютому 2022 року та як вони змінилися тепер. 

Щоб записатися на навчання в автошколі, треба зібрати ряд документів. А саме:

Читайте також: У Хмельницькому з’явилися ще двоє інспекторів з паркування

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Inna Bozhok

    Чи можна записатись в автошколу лише на водіння, а теорію опановувати самостійно?
  • Liudmyla Kolomiits

    Яка  ціна на навчання в автошколі по Проспекту Мира 63? Ніде нічого не написанно....
  • Віталій Малий

    Ціни що до виїздів не точні, так як відрізняється кількість самих виїздів і не всі привикли до нових цін на топливо

keyboard_arrow_up