У Хмельницькому хочуть висадити клени на 411 тисяч

У Хмельницькому хочуть висадити клени на 411 тисяч
Ілюстративне фото
  • 100 дерев мають з’явитися у різних частинах міста.

  • Закупівля включає як саджанці, так і догляд за ними.

Хмельницькі комунальники планують висадити 100 кленів у різних частинах міста. Йдеться про клени Фрімана «Армстронг». Садитимуть дерева у вже наявних лунках, які залишилися після вирубки аварійних дерев. Такі лунки є, до прикладу, у центрі, на Прибузькій та Чорновола. Про це журналісту vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міськради Тетяна Циб.

Замовити висадку дерев намагалися 21 квітня. Однак закупівля не відбулася, оскільки було менш як два учасники. Така інформація розміщена у системі «Prozorro». Тетяна Циб розповіла, що її планують оголошувати знову. Однак на заваді може стати й воєнний стан. У цей час казначейська служба пропускає не всі платежі. Тому висадку дерев зможуть оплатити тільки після закінчення воєнного стану.

Очікується, що на саджанці разом з їхньою висадкою витратять понад 411 тисяч гривень. Таким чином висадка може обійтися у понад 4100 гривень. Підрядник повинен також проводити догляд та поливати дерева. Це триватиме 6 місяців, якщо садитимуть навесні, та 12 місяців, якщо восени.

Відео дня

— Ми взагалі б хотіли, щоб наше місто було зеленим, гарним, тому ми будемо планувати озеленення і надалі. Головне, що треба обрати гарну форму, щоб вона була органічна, вписувалася в наше місто, вуличну мережу і не заважала ані руху транспортних засобів, ані оглядовості вулиці, не заважала нашим електромережам, які є повітряними, — розповіла Тетяна Циб у коментарі журналісту vsim.ua.

Клен Фрімана «Армстронг» росте швидко, сягає у висоту 12-15 метрів, а в діаметрі 2-4 метрів. Витримує морози до -34 градусів. Ця порода добре підходить для міських умов, оскільки крона не займає багато місця.

Acer freemanii Armstrong - Клен Фрімана Armstrong купити в Україні.  Найширший вибір декоративних культур алейних дерев | Компанія Флорекс  Україна

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (68)
  • Жанна Сидорова

    Дуже вчасно під час війни. А що ви раніше робили, коли війни не було. Розберіться з архітектурою, щоб тротуари були і не строїли на тротуарах.
  • Читач42

    Може досить фігнею займатися? 5 лямів на прапор, купу грошей на Чортове колесо, тепер от дерева за півмільйона...У країні війна, усе дорожчає, зарплати людям не виплачують, біженці творять що хочуть у місті і самі хмельничани вже добряче здивовані оруелівською фермою. І тут раптом ще й давайте будемо озеленяти..То не вирубуйте ок, що росло роками. Хай екоінспекція здирає три шкури з забудовників, котрі нищать усю рослинність у місті, будуючи черговий ТЦ чи багатоповерхівки. Чому дозволили перетворювати берег Південного Бугу на ще один забетонований мікрорайон?! Це ж знищення екосистеми і самого Південного Бугу. Бо добре знаємо куди буде зливатися уся каналізація тих новобудов, прямо у річку...

    А тут радісно звітують про клени...тьху...Подивіться, що зробили з узбіччям від Юності до парку. Вирубали такі гарні дерева, котрі літом давали затінок людям. І нікому ж руки не всохли...
  • Виктор Яцышин

    ЖАХ ... ТО ЗЕРКАЛЬНИЙ ТУАЛЕТ, ТО ПОСАДКА ДЕРЕВ ...
  • Тетяна Петровп

    по 4100 один клен, це як? Хто на цьому заробить!?

keyboard_arrow_up