У Хмельницькому таксисти вийшли на протест. Що хочуть і як це вплине на хмельничан

У Хмельницькому таксисти вийшли на протест. Що хочуть і як це вплине на хмельничан
  • У Хмельницькому хочуть припинити роботу сотні таксистів.
  • Водії різних служб зібралися у місті на мітинг.
  • Для хмельничан це може обернутися обмеженою кількістю таксі у місті або підвищенням вартості проїзду. 
  • Подробиці дізнавайтеся в матеріалі.

“Працюємо собі в мінус”, “Немає за що годувати сім’ю”, “Будемо страйкувати, поки нас не почують”, - із такими висловами вийшли на протест десятки хмельницьких таксистів. Усі вони, сьогодні, 3 травня, замість роботи зібралися на одній зі стоянок міста. 

Серед усіх представники різних служб - “6565”, “7007”, “Opti”, “Uklon” та інші. Аби залучити до акції протесту більше людей, водії викликають машину, як звичайні пасажири. Коли на замовлення приїжджає таксист, його ставлять до відома щодо протесту. Таким чином, станом на 11 годину зібралося чимало однодумців. Усі виступають “за” підняття вартості посадки та кілометражу. В іншому випадку - обіцяють не виходити на роботу. 

“Із 2 тисяч машин на все місто, може залишитися 200”

Хмельничанин Олександр вже більш як 10 років працює таксистом. Перевозить пасажирів на службі “Opti”. Чоловік каже - наразі є ризик, що в місті стане виходити на лінію значно менше машин. Причина - керівництво місцевих служб не хоче підіймати ціни на тарифи. Мовляв, через це таксисти працюють без заробітку і навіть не виходять “в нуль”. За словами Олександра, таксисти будуть протестувати доти, доки їм не підуть на зустріч. 

Відео дня

Нет описания.

“Немає сенсу виїжджати на роботу”

Назар працює водієм у таксі “6565”. Чоловік каже: треба підвищити вартість посадки та ціну за кілометраж. Тоді, за його словами, водіям буде сенс возити пасажирів. 

Нет описания.

Іще один хмельничанин, на ім'я Віктор, працює на службі “7007”. Чоловік теж залишив сьогодні роботу і вийшов протестувати. Як і його колеги, він каже про підвищення тарифів. Його пропозиція підняти вартість посадки до 43 гривень та збільшити ціну за кілометраж. 

Нет описания.

Володимир, водій таксі “Uklon”, пропонує, аби ціни на посадку підняли до 50-60 гривень. А за кілометр, додає, треба брати до 15 гривень. В іншому випадку, каже він, їздити не вигідно. 

Що каже керівництво однієї зі служб таксі

Щоб почути позицію керівництва, журналістка vsim.ua звернулася до директора служби таксі “7007” Євгена Павловича. Він пояснив: повністю розуміє і підтримує думку водіїв. Однак через дефіцит палива, наразі не може підвищити тарифи. За його словами, піти на зустріч таксистам реально тоді, як буде більш менш стабільна ціна на бензин.

Опитування

Як ви сприймете підняття цін на таксі?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (264)
  • Serhiy Melnyk

    Який протест, воєнний стан в державі, чи таксистам пофігу війна?
  • Читач44

    Нехвй спочатку оформляться офіційно , потім почнуть платити податки та  щбір на війну , пройдуть перевірку на вживання наркотиків , а потім -ШИРОКА ДОРОГА НЕВДОВОЛЕНИМ ТАКСИСТАМ У ВОЄНКОМАТ!!!!

    НЕ ВЛАШТОВУЄ ???НА ВІЙНУ !!! ЗНАЙШЛИ ЧАС НА БАЙКОТИ .А МІСЦЕВА ВЛАДА НЕХАЙ " ПЕРЕСІЄ ЧЕРЕЗ СИТО " ТАКСИСТІВ .
  • Леся Леся

    На Маріуполь, якщо щось не влаштовує.
    Знайшли час на протест.
    Несоромно?
  • Ірина Щ.

    А водій таксі “Uklon”забув, який зараз час! Не тільки таксисти, а всі втратили в доходах (і це зрозуміло, йде війна). Розумію підняття на невелику суму, але те, що пропонують деякі таксисти, це у час війни неприпустимо. Треба зважати на ситуацію!

keyboard_arrow_up