У Хмельницькому виділять 100 мільйонів на будівництво нових укриттів

У Хмельницькому виділять 100 мільйонів на будівництво нових укриттів
Тут і далі фото Хмельницької міської ради
  • Всього планують побудувати 12 укриттів. 

  • Вони будуть в тих навчальних закладах, де наразі немає сховищ.

В обласному центрі у 2023 році будуватимуть нові укриття. На проектування на будівництво з міського бюджету виділили більше 100 мільйонів гривень. Про це повідомляють в міській раді

— У 2022 році ми активно ремонтували укриття в навчальних закладах, бо маємо в пріоритеті навчання саме в очній формі. Дистанційна освіта не дозволяє забезпечити хороший результат, — йдеться в повідомленні. 

Всього у 2022 році в Хмельницькому відремонтували понад 80 укриттів на більш, ніж 16 мільйонів гривень. Тож школи запустили навчальний процес, працювало позашкілля і майже всі дитячі садочки.

Відео дня

— Маємо кілька закладів у старих будівлях, де укриттів немає. Там потрібно будувати нові автономні модульні укриття. Вони мають бути повноцінними – відповідати усім вимогам безпеки, бути з туалетами, водою, вентиляціями, електроенергією, інтернетом тощо. Такими, щоб можна було забезпечувати навчально-виховний процес постійно, — зазначає міський голова Олександр Симчишин. 

На проектування і будівництво нових укриттів, які відповідатимуть всім цим вимогам із міського бюджету передбачили понад 100 мільйонів гривень. Попередньо мають облаштувати 12 сховищ. Вони будуть в тих навчальних закладах, де укриттів нині немає. 

— Плануємо їх збудувати до кінця року. Це дасть можливість запустити очне навчання, фактично, у всіх закладах, а також забезпечити роботу садочків, — додає Симчишин. 

Читайте також: Релігійна сесія: хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (мп)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Sasha Shypriqan

    Побудують на своїх масивах.
    Но за Ружичною наверно буде найкращий.
  • Иван Соколов

    Тільки людям потрібно контролювати.ібо їх розкрадут.да тут їм красти маловато
  • Els McKoval

    Так, гроші крадуть на будівництві...війна мать рідна...
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up