Релігійна сесія: хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (мп)

Релігійна сесія: хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (мп)
  • Через недільні події в Хмельницькій міськраді відбулась "релігійна" сесія.

  • Депутати одноголосно підтримали рішення про те, щоб припинити право користування земельними ділянками, якими користується УПЦ (мп). 

  • Дізнавайтесь які храми в громаді досі належать моспатріархату. 

У вівторок, 4 квітня, відбулась позачергова сесія Хмельницької міської ради. Про неї повідомив мер Олександр Симчишин у неділю, 2 квітня. Такою була реакція на те, що в Свято-Покровському храмі УПЦ (мп) священик побив військового. Після того перед храмом зібрались тисячі хмельничан, віряни, які відвідують собор проголосували за перехід до ПЦУ. А Симчишин заявив, що на позачерговій сесії міської ради депутати мають припинити користування УПЦ (мп) усіма земельними ділянками, які є на території громади.

На сесії зібралось 38 депутатів. Одне із перших рішень сьогодні ухвалили саме по собору. Депутати припинили право користування земельною ділянкою на території Свято-Покровського кафедрального собору, що раніше належав УПЦ (мп). Це рішення ухвалили одноголосно. Він знаходиться за адресою Володимирська, 113. Площа — 0,64 га. 

Нагадаємо, що наразі в храмі тривають перереєстраційні заходи. Священики ПЦУ описують майно, яке належить до кафедрального собору. Після того храм буде опечатано і лише після того тут буде здійснювати богослужіння Православна Церква України.

Відео дня

Також депутати припинили право постійного користування земельними ділянками для ще 11 таких релігійних організацій:

Зазначимо, що усі рішення депутати ухваили одноголосно. Проконтролювати виконання цих рішень має постійна комісія з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Згодом ці храми, за словами Олександра Симчишина, можуть перейти до ПЦУ і право на користування земельними ділянками передадуть новим релігійним громадам. Вже української церкви. 

Додамо, що сьогодні у зв’язку з подіями у соборі УПЦ (мп) на Володимирській також скликають сесію обласної ради. Виносять на неї два питання:

У районній раді також відбудеться сесія 4 квітня.  Вона є черговою і не пов’язана з подіями у соборі. На неї виносять 63 питання. Серед них є й релігійне. Йдеться про звернення до вищих органів влади, яким вимагається закрити церкви УПЦ (мп). Цей документ включений до порядку денного ще до подій на Володимирській.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Testing SUVD

    Молодці. Дякую депутатам. Геть рускій мір, що прикривається вірою в Бога, але не хоче відректись від Гундяя
  • Читач38

    Невже і в цих людей буде така страшна доля, як у совіцьких активістів, які рушили церкви.
  • Olga Khmelevskaya

    Супер! Ще по селах області треба заборонити. І Деражня обов'язково.
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    Краще заборонити семчишинську свободу

keyboard_arrow_up