У Хмельницькому здешевшали яйця. Які тепер ціни (ІНФОГРАФІКА)

У Хмельницькому здешевшали яйця. Які тепер ціни (ІНФОГРАФІКА)
  • Дізналися, за скільки продають яйця на ринку та в супермаркетах Хмельницького.

  • Дивіться, як змінилася вартість та читайте, що буде з цінами далі. 

Вартість продуктів змінюється майже щоденно. За останній рік українці особливо гостро відчули на собі здорожчання. Ціни виросли на все - м’ясні продукти, овочі, фрукти і молочні вироби. Головними причинами цьому стали повномасштабна війна і як наслідок - економічна криза. 

Один з чинників, який впливає на вартість харчів - сезонність. Як правило, багато товарів в літній період дешевшають. Отож, журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів у Хмельницькому. Нагадаємо, щомісяця ми моніторимо ціни на м’ясо і сало, а також аналізуємо вартість яєць і соціально важливих продуктів. Також минулого тижня ми писали про вартість борщового набору. Більше про це дізнавайтеся за посиланням. 

Яйця здешевшали

Журналістка vsim.ua оглянула вартість курячих яєць на ринку, що на Соборній, в супермаркетах “АТБ” і “Таврія В”. Проаналізували ціни за десяток та за 1 штуку.

Відео дня

Так, на ринку на Соборній є більший вибір яєць, ніж в супермаркетах. Найдешевше можна придбати десяток “Фермерських”, від 20 гривень за десяток. Найвища ціна за яйця “Вінницькі” - від 35 гривень. 

В “АТБ” найнижча ціна за яйця “Україна” - 32,90 грн. А в “Таврії” найдешевші “Українська зірка”. Вартість - 40,90 гривень за десяток. Детальніше із цінами знайомтеся в інфографіці. Також дивіться, як змінилася ціна на цей продукт від червня до серпня цього року.

Який прогноз

Здешевшання яєць фахівці називають “сезонним”. Прогнозують, що невдовзі ціни знову стануть вищими. На це вплине логістика та електроенергія. Так вважає заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук. Про це він заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини”. Окрім здорожчання яєць він зауважив і про м’ясо птиці. 

- По яйцях - ціни опускають, тому що влітку є велика пропозиція з домашніх господарств. А коли вони будуть відходити з ринку, буде більша пропозиція від промислових виробників, а на їхніх цінах будуть відображатися логістика і електроенергія. Відповідно буде підвищення цін на м’ясо птиці, яйця. До зими вони можуть піднятися на 5-15%, - пояснив експерт.

Друзі, пишіть нам в коментарях, на які товари промоніторити ціни наступного тижня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тетяна Лук'янова

    Були ще дешевше. Вже дорожчають.
  • Виктория Дюба

    Піздно спохватилися. Вже дорожчають
  • Чуш Малий

    Вже не по 17 грн за кг?

keyboard_arrow_up