У липні хмельничанам проіндексують пенсії: хто отримає надбавки

У липні хмельничанам проіндексують пенсії: хто отримає надбавки
Фото ілюстративне
  • Пенсії колишніх науковців, державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування змінились.

  • Розповідаємо на скільки піднялись виплати. 

З 1 липня 2023 року в Україні проіндексують пенсійні виплати. Це стосується держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, народних депутатів та науковців. Під індексацію підлягають виплати, призначені до 31 грудня 2022 року. Розмір доплат буде індивідуальним і залежатиме від суми виплат, які отримує кожен пенсіонер.

В управлінні Пенсійного фонду Хмельницької області повідомляють, що перерахунок проведуть шляхом підвищення основного розміру пенсії на 19,7%. 

Індексацію застосовуватимуть до суми тих виплат, яку отримували пенсіонери до 1 липня цього року. Перерахунок зроблять автоматично. Доплата буде індивідуальною — від 100 гривень до 1000 гривень.

Відео дня

Індексація пенсійних виплат та їхнє підвищення в Україні запланована усім, хто вийшов на заслужений відпочинок за спецзаконами. Перерахунок пенсій стосуватиметься таких категорій громадян:

  • державні службовці
  • працівники місцевого самоврядування
  • народні депутати
  • наукові працівники

За словами голови правління Пенсійного фонду України Євгена Капінуса, під час кожної індексації пенсій обов’язково звіряється розмір пенсій колишніх держслужбовців із розміром пенсії, якби їм призначали виплати за законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

– Якщо розмір пенсії, призначеної за загальним законом, перевищить розмір пенсії держслужбовця, тоді людину автоматично, без додаткових відвідувань органів Фонду, переводять на загальну пенсію, – сказав Капінус.

Додамо, що впродовж 2023 року в Україні провели вже кілька перерахунків пенсій. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • Инесса Вебер

    Ну тут все просто. Щоб мати хорошу пенсію, треба щоб були високі внески з зарплатні. А якщо людина а е життя працювала  за 200-300 долларів, то з якого дива їй платити ту пенсію в 13000 грн ?
    В мене батько торік пішов на пенсію, нарахували 12700 грн, він цілком задоволений .
  • Ольга Сомко

    Так державні службовці і так мають далеко не малу пенсії і суки просиділи в кабінетах все життя!  Коли вони вже виздихають накінець.  Ви подивіться що люди отримують пенсії 2100-2500 от як їм жити???????????????????

    Саша Шпак reply Ольга Сомко

    Війна в країні а їм пенсії підвищують.  Зброю в руки і на фронт а то державні гроші люблять а державу захищати не хочуть тварі такі
  • Оля Оля

    А пенсіонери, які просиділи в дома і ні дня не працювали мають майже ту саму пенсію з різницею в пару гривень, де справедливість,  а інші горбатилися за копійки на заводах!!!

keyboard_arrow_up