У міськраді хочуть придбати відзнаки по 11 500 гривень: для чого вони потрібні

У міськраді хочуть придбати відзнаки по 11 500 гривень: для чого вони потрібні
  • 46 тисяч гривень мають витратити на придбання чотирьох відзнак почесного громадянина.

  • Раніше ці відзнаки обходилися у трохи більше тисячі гривень за штуку.

Виконком міськради передбачив гроші на придбання чотирьох відзнак, які вручать почесним громадянам Хмельницького. Загалом запланували витратити 46 000 тисяч гривень. У таку суму мають обійтися чотири відзнаки. Таким чином на кожну з них мають витратити 11 500 гривень. Про це йдеться у рішенні виконавчого комітету, яке прийняли 23 липня. Ми звернулися із запитом про коментар ще 22 липня, проте відповідь в міськраді змогли надати лише сьогодні, 30 липня.

Варто зазначити, що окремо на медалі гроші не виділяли, а лише змінили призначення коштів, які й так мав витратити виконавчий комітет. Про це йдеться у рішенні виконкому, яке прийняте 23 липня. Мова йде про ту ж суму в 46 000 гривень.

Якими будуть відзнаки за 11 500 гривень?

Відзнака «Почесний громадянин міста Хмельницького» виготовляється у вигляді медалі на ланцюжку. Відзнака складається зі срібла 925 проби, яке є родованим, тобто вкритим тонким шаром родію для запобігання потемнінню. Все це вкрите золотом 999,9 проби. На відзнаці також є вставки, вкриті червоною, синьою та білою емаллю. Розмір відзнаки — 50 на 45 міліметрів. Такий стандарт визначений рішенням сесії міськради від 26 червня 2019 року.

Відео дня

Лицева сторона відзнаки містить зображення герба Хмельницького на синьому тлі. Під гербом має бути напис «Почесний громадянин міста Хмельницького» на червоному тлі. На зворотній стороні відзнаки вибитий її порядковий номер.

Відзнаки «Почесний громадянин міста Хмельницького» виконком замовляв і раніше. Проте виготовляли їх не з дорогоцінних металів. Обходилися вони у 1 080 гривень кожна. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю міськради Ігор Мельничук.

Хто отримував звання почесного громадянина раніше?

Загалом відзнаки почесного громадянина мають 69 осіб. Їхні переліки можна переглянути за посиланнями: 56 осіб, 6 осіб, 7 осіб. Хто отримає відзнаки «Почесний громадянин Хмельницького» цього року, поки невідомо. За словами Ігоря Мельничука, це визначать на сесії міської ради перед Днем міста. Пропозиція на нагородження подає спеціальна комісія.

Востаннє звання почесного громадянина присвоювали 26 вересня 2019 року. Тоді його отримали:

Що отримують почесні громадяни Хмельницького?

Разом із власне відзнакою почесні громадяни отримують винагороду в розмірі 20 мінімальних зарплат, до якої додають компенсацію для сплати податку на доходи фізичних осіб. Станом на сьогодні, 30 липня, розмір мінімальної зарплати в Україні складає 4 723 гривні. Тобто 20 мінімальних зарплат складає 94 460 гривень. Якщо на момент присвоєння звання особа є померлою, гроші розподіляють між родичами.

Крім того, почесний громадянин має право їздити безкоштовно пасажирським транспортом комунальної власності. Це тролейбуси та деякі маршрути автобусів. Також хмельничанин зі званням має право на першочерговий прийом керівниками органів місцевого самоврядування. Крім цього, проходити лікування та протезування у комунальних лікувальних закладах міста можна безкоштовно. Ліки також можна отримувати безкоштовно. А обстеження можна проходити позачергово.

Також почесні громадяни можуть безкоштовно користуватися комунальними послугами, які надають комунальні установи міста. Безкоштовно можна також отримати путівку в санаторій чи інший лікувально-профілактичний заклад в межах України. Але лише один раз на рік.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up