Що отримують почесні громадяни Хмельницького

Що отримують почесні громадяни Хмельницького
Хмельничани, яким востаннє присвоювали звання почесного громадянина міста
  • Хмельничанам з відзнакою разово виплачують понад 86 тисяч гривень.

  • Що вони отримують крім грошей?

За видатні заслуги перед народом України та громадою міста хмельничанам можуть призначити звання «Почесний громадянин міста Хмельницького». Присвоюють його рішенням міської ради за пропозицією спеціальної комісії. Востаннє це робили 28 вересня 2018 року. Тоді звання призначили Володимиру Антонюку, Леву Бірюку, Зіновію Комарницькому, Івану Мельнику, Сергію Остапчуку та Андрію Рибцову. За словами заступника начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю, депутата міської ради Ігоря Мельничука, загалом це звання мають близько 50 хмельничан.

Ігор Мельничук розповів, що почесні громадяни мають крім власне звання. За його словами, вони отримують 20 мінімальних заробітних плат. Станом на вересень 2018 року, коли звання призначали востаннє, ця сума становила 74 460 гривень. А зараз, 25 липня, ця сума складає 83 460 гривень. 

Крім того, почесний громадянин має право їздити безкоштовно пасажирським транспортом комунальної власності. Це тролейбуси та деякі маршрути автобусів. Також хмельничанин зі званням має право на першочерговий прийом керівниками органів місцевого самоврядування.

Відео дня

Крім цього, проходити лікування та протезування у комунальних лікувальних закладах міста можна безкоштовно. Ліки також можна отримувати безкоштовно. А обстеження можна проходити позачергово. 

Також почесні громадяни можуть безкоштовно користуватися комунальними послугами, які надають комунальні установи міста. Безкоштовно можна також отримати путівку в санаторій чи інший лікувально-профілактичний заклад в межах України. Але лише один раз на рік.

У міській раді вже визначили, кому можуть призначити звання цього року:

  • Михайло Андрійчук — заслужений художник України

  • Юхим Нетяга — член Проскурівського підпілля

  • Олександр Лисюк — генеральний директор Хмельницького обласного виробничого об’єднання пиво-безалкогольної промисловості.

  • Володимир Смотритель — Заслужений артист України, Народний артист України, керівник монотеатру «Кут»

  • Сергій Єсюнін — провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук, історик, краєзнавець, музеєзнавець, журналіст

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Федя Самсонов

    хмельничанин зі званням має право на першочерговий прийом керівниками органів місцевого самоврядування - А оце то взагалі совдепія
  • Федя Самсонов

    дехто із тих почесних ще в бюджет повернутимав би з того шо накрав. а йому ше премію, пільги...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up