У Нетішині мешканцям та бізнесу компенсуватимуть 50% вартості генераторів: деталі

У Нетішині мешканцям та бізнесу компенсуватимуть 50% вартості генераторів: деталі

Дізнавайтесь на кого поширюється дія програми, скільки мають коштувати генератори, аби на них можна було отримати компенсацію та які документи треба подати. 

Після 8 хвиль ракетних обстрілів по енергетичних об'єктах країни, споживачі змушені миритися з частими погодинними та аварійними відключеннями електрики. На Хмельниччині чи не найгірша ситуація склалась в Шепетівському районі. Мешканці Нетішина у соцмережах неодноразово скаржилися, що світла немає днями або ж його вмикають на кілька годин. Цього не вистачає ані нагріти хату, ані приготувати поїсти чи зарядити всі домашні гаджети. 

Жителі Нетішина скаржилися на місцеву владу, яка за їхніми словами, не подбала про джерела безперебійного живлення наперед. А слід зазначити, що в місті атомників усе працює від світла — вода, тепло, зв’язок. Одним словом, без електрики нетішинцям ніяк. Мер Олександр Супрунюк навіть пропонував місцевим переселитися по можливості в села на зимовий період. 

Кому компенсуватимуть генератори

Днями на сесії міської ради Нетішина прийняли рішення компенсувати вартість генераторів для місцевих. Компенсація буде частковою. 

Відео дня

— Рішенням міської ради затверджено програму часткової компенсації вартості генераторів в умовах воєнного стану на 2022-2023 роки. Програмою передбачено компенсацію на відшкодування вартості закупівлі нових генераторів на об’єкти підприємництва, приватні домоволодіння та багатоквартирні житлові будинки, — йдеться в рішенні. 

Отож, дія програми поширюється на ФОПів, власників домоволодінь, ОСББ та управителів багатоквартирних будинків. 

— Вчора (6 грудня — ред.) прийняли програму, розроблену спільно з депутатами, щодо компенсаціі за закуплені генератори. Для підприємців, власників індивідуальних домоволодінь, співвласників багатоквартирних будинків, — написав Олександр Супрунюк у Фейсбук. 

Як діє компенсація

За словами Супрунюка, компенсація діє на закуплені після 1 вересня генератори в розмірі 50%. Але не більше 35 тисяч гривень. 

Для підприємців, що мають найманих працівників сума може бути збільшена за кожного найманого на 5% але не більше 25% і відповідно сума компенсації може становити 53 тисячі гривень. 

Аби отримати компенсацію потрібно подати техдокументацію на генератор, документ про вартість, заявку, де вказується мета та місце застосування агрегату. Також зобов'язання що при роботі генератора до 10% потужності має бути забезпечено для зарядки гаджетів бажаючих. Документи будуть оброблятись агенцією місцевого розвитку та відділом економіки.

Мер Нетішина повідомив, що програма буде доступною і для жителів Старого Кривина. 

Читайте також: Хмельниччина отримала 8 генераторів та систем Starlink (ФОТО)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Михайлович

    А потім прийде екологія і потребує сертифікат на викид СО.ЗАШИБІСЬ!
  • Олексій Анатолійович

    Хоч десь є більш-менш нормальна влада !

    IGOR reply Олексій Анатолійович

    Это сарказм? Ведь это странно, что в городе с АЭС людям предлагают пользоваться генераторами...

keyboard_arrow_up