У якому мікрорайоні вигідніше? Порівняли вартість оренди квартир в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

У якому мікрорайоні вигідніше? Порівняли вартість оренди квартир в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Середня вартість оренди житла в Хмельницькому складає 10 тисяч гривень. 

  • У якому мікрорайоні вигідніше винаймати?

  • Підготували інфографіку з цінами на одно-, дво- й трикімнатні квартири.

На початку повномасштабної війни в Хмельницькому були захмарні ціни на оренду квартир. Все через чималий попит збоку переселенців з інших регіонів. Наприклад, ще у вересні минулого року оренда однокімнатних квартир стартувала від 11 тисяч гривень. 

У яких мікрорайонах найдорожче/найвигідніше орендувати квартиру

З часом ситуація на ринку стабілізувалася. Станом на 4 вересня цього року, середня ціна на оренду квартир в Хмельницькому - 10 тисяч гривень. Такими є дані сайту dim.ria  В залежності від кімнат, вартість є такою:

  • Відео дня
    /li>

Журналістка vsim.ua порівняла, як у Хмельницькому змінилися ціни на оренду житла за пів року. Для цього скористалася даними за мікрорайонами міста, де здають квартири. Де вигідніше орендувати та як змінилася вартість, порівнюючи березень та вересень цього року? Переглядайте далі інфографіку.

Чому зростають ціни

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла, що ціни на оренду житла зростатимуть в першій половині вересня. Впливає на це так званий “бізнес-сезон” та початок навчання у вищих навчальних закладах. Адже на початку осені люди повертаються до роботи після літа. А студенти перебувають в активному пошуку житла для оренди. 

За словами експертки, надалі ціни можуть змінюватися в залежності від ситуації на полі бою. Що напряму має вплив на внутрішню міграцію в країні. Проте прогнозу щодо захмарних цінників на оренду квартир, як на початку російського вторгнення, експертка не дає. 

Читайте також: Обміняти старі гроші можна буде ще місяць. Де це зробити в Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач45

    Не є новиною, що початок навчального року є періодом зросту цін на ринку нерухомості. Переважно докінця вересня не лишається квартир з меншим та середнім ціновим діапазоном. Так як студенти побачивши умови в гуртожитках не хочуть залишатись там проживати і тому їх батьки шукають бюджетні варіанти. На сайті https://kvartiri.com.ua/orenda-kvartiri/khmelnitskii ще достатньо пропозицій, які вартують уваги і разом з тим можна перевірити чи ціни відповідають наведеним графікам у статті.

keyboard_arrow_up