Обміняти старі гроші можна буде ще місяць. Де це зробити в Хмельницькому

Обміняти старі гроші можна буде ще місяць. Де це зробити в Хмельницькому
Колаж vsim.ua
  • Обмін старих банкнот та монет підходить до завершення. 

  • Замінити такі гроші на нові можна не в кожному банку. 

  • Розповідаємо де це зробити та які банкноти й монети приймають на обмін.

Нацбанк поступово виводить з обігу монети та банкноти старшого зразка та замінює їх новими. Робити це почали ще з 2019 року. Але цьогоріч обмін підходить до завершення. Про це попереджає прес служба Нацбанку. 

Залишився лише місяць, щоб обміняти дрібні монети та гривневі банкноти старих зразків, що вилучаються з готівкового обігу. 

Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску. Здійснити їх обмін можна до 30 вересня 2023 року включно. Після цього вони вже не обмінюватимуться.

Відео дня

Щоб здійснити такий обмін потрібно звернутися до відділень Нацбанку. В Хмельницькому Воно знаходиться за адресою Володимирська, 91. 

На решті території України в таких відділеннях:

Або ж до уповноважених банків: АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк», АТ «ПУМБ». Актуальну інформацію, в яких відділеннях та філіях можна здійснити обмін, потрібно дізнаватися на офіційних сайтах цих банків.

Обміняти такі розмінні монети та банкноти на інші монети і банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, в сумах, кратних 10 копійкам (для розмінних монет), можна без стягнення плати за проведення такого обміну.

Довідка:
З 1 жовтня 2019 року монети 1, 2 та 5 копійок перестали бути платіжним засобом та вилучаються з готівкового обігу. Також з 1 жовтня 2020 року з обігу вилучаються монети номіналом 25 копійок та завершується процес вилучення банкнот номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • viktor

    У нормальних державах гроші ходять століттями,а в бидлячих державах крім Слава Украіні тупа влада більше нічого неспроможна зробити.Придури в нацбанку,гроші видаляти повинний нацбанк,а не люди бігатимуть з ціею туалетною бумагою.
  • Олекса Шумейко

    Американський долар, якому більше ста років і то він ходить в розрахунках. В нас 20 років і вже всьо.
  • В'ячеслав Ковбаса

    Бидлота банківська каже що не приймає  пошкоджені гроші бо власник пархатий у верховній раді вдавиться за пару копійок)))

keyboard_arrow_up