В обіг ввели нову пам'ятну монету номіналом 10 гривень

В обіг ввели нову пам'ятну монету номіналом 10 гривень
  • Нацбанк презентував нову обігову монету “Сили територіальної оборони Збройних сил України”.
  • Її тираж - 10 мільйонів.

Сьогодні, 3 жовтня, Нацбанк України ввів в обіг нову пам’ятну монету - “Сили територіальної оборони Збройних сил України”. Номінал - 10 гривень. 

На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: "Готові до спротиву". Аверс монети - ідентичний з тим, що в обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Над створенням нової пам’ятної монети працювали художники - Вадим Балановський (реверс), Володимир Дем’яненко (аверс) та скульптори: Роман Чайковський, Володимир Дем’яненко. Тираж  монети складає 10 мільйонів штук. Серед них - 500 тисяч - це сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів.

Відео дня

Національний банк передаватиме обігові пам’ятні монети банкам та СІТ-компаніям для подальшої видачі клієнтам. Або ж для приймання від клієнтів як звичайних обігових монет номіналом 10 гривень.

У такий спосіб поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 мільйонів таких монет. Водночас частина тиражу буде сформована в спеціально оформлені ролики із 40 монет. Їх реалізовуватимуть банки-дистриб’ютори, як сувенірну продукцію. Тираж роликів – 12 500 штук.

Читайте також: Хмельничанам виготовлять 300 буржуйок. Хто й коли їх роздаватиме

Фото - НБУ


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up