В Україні випустили 43 000 монет із Меджибізькою фортецею. Яка їх ціна

В Україні випустили 43 000 монет із Меджибізькою фортецею. Яка їх ціна
  • Монети номіналом 5 і 10 гривень в обіг ввів Нацбанк.
  • На них зображена Меджибізька фортеця.
  • Одна виконана із срібла, інша з нейзильбера.

Пам’ятні монети номіналом 5 і 10 гривень випустив Національний банк України. Вони ввійшли в обіг 27 листопада. На обидвох зображена Меджибізька фортеця.

Монета номіналом у 10 гривень є більш цінною. Вона виготовлені із срібла 925 проби. Вага - 31,1 г. Нацбанк випусти 3 000 таких монет. Роздрібна ціна їх становитиме 950 гривень.

Монет номіналом 5 гривень випустили більше - 40 000. Виготовили їх із металу нейзильбер. Вага таких монет становить 16,54 г. Роздрібна ціна монет - 51 гривня.

Відео дня

На аверсі монети розміщено: угорі напис - УКРАЇНА, під яким малий Державний Герб України, по обидва боки якого цифри 20 та 18, у центрі композицію: щит із зображенням вежі, по обидва боки якого стилізована карта місцевості із написами: р. Бог (ліворуч), р. Божок (праворуч) - давнє написання назв річок, унизу на стрічці напис - УКРАЇНСЬКИЙ ЩИТ ЄВРОПИ; унизу на тлі абрису зубців палацу номінал - 5/ГРИВЕНЬ; ліворуч логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети зображено могутню Меджибізьку фортецю (вигляд з висоти пташиного польоту), угорі написи: МЕДЖИБІЗЬКА ФОРТЕЦЯ ХІІ-

 

 

 

 На аверсі монети розміщено: угорі напис - УКРАЇНА, під яким малий Державний Герб України, по обидва боки якого цифри 20 та 18, у центрі композицію: щит із зображенням вежі, по обидва боки якого стилізована карта місцевості із написами: р. Бог (ліворуч), р. Божок (праворуч) - давнє написання назв річок, унизу на стрічці напис - УКРАЇНСЬКИЙ ЩИТ ЄВРОПИ; унизу на тлі абрису зубців палацу номінал - 10/ГРИВЕНЬ.

 

На реверсі монети зображено могутню Меджибізьку фортецю (вигляд з висоти пташиного польоту), угорі написи: МЕДЖИБІЗЬКА ФОРТЕЦЯ ХІІ-ХVІ СТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up