Від сьогодні зросла мінімальна зарплата та прожитковий мінімум

Від сьогодні зросла мінімальна зарплата та прожитковий мінімум
  • Від розміру мінімальної заробітної плати залежать деякі пенсійні виплати, сума ЄСВ, зарплати бюджетників і соціальні допомоги з вагітності й пологів.

Із 1 січня 2024 року набув чинності закон про держбюджет України на цей рік. Тож від сьогоднішнього дня зросли мінімальна зарплата та прожитковий мінімум.

Відсьогодні розмір мінімальної заробітної плати збільшився із встановлених у жовтні 2022 року 6 700 гривень і тепер становить 7 100 гривень. Друге заплановане підвищення до 8 000 гривень відбудеться 1 квітня. Разом із підвищенням мінімальної зарплати зміняться й деякі інші платежі.

Також змінюється і розмір прожиткового мінімуму. Із 1 січня він зросте з 2 589 гривень до 2 920 гривень. А для основних соціальних і демографічних груп населення буде таким:

Відео дня

Зростання мінімальної зарплати є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсій за віком непрацюючим громадянам, які досягли 65 років і старші та мають страховий стаж:

  • чоловіки не менше 35 років
  • жінки — не менше 30 років.

З 1 січня мінімальний розмір пенсії за віком таких пенсіонерів становитиме 2 840 гривень (7100 х 40%). Більше про це читайте у наступних матеріалах. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Оляля

    Ну тож так, ми не можемо достукатися до них!.......😡😡😡😡😡 Вони не розуміють що нам важко!!!!!.....😡😡😡😡😡😡😡😡😡 От зараз кінець року був ну місяць і почався місяць, тай немає зашоо купити хліб, олію, сіль, цукор, крупи і так дальши список є!!!!........😡😡😡😡😡😡😡😡😡

    Читач62 reply Оляля

    Ситий голодному не товариш. В кого хата не горить, в того серце не болить. Не зрозуміють і не хочуть. Пби самим було добрею
  • Оксана

    Депутатам дайте , нехай проживуть  на мінімальну, тоді хай закони підписують.
  • Vova Vova

    аж на цілих 400 гривень , і нівчому собі не відказуєм любі друзі
  • Тіана Бекас

    Ганьба

keyboard_arrow_up