Відремонтували три стели «Хмельницький». Чи зроблять четверту?

Відремонтували три стели «Хмельницький». Чи зроблять четверту?
Стела на в'їзді зі сторони Старокостянтинова. Фото Остапа Волошина
  • Написи «Хмельницький» зустрічають усіх, хто в’їжджає у місто автомобільними трасами.
  • Ще кілька років тому чотири стели були пошарпаними з полущеною фарбою.
  • Тепер же три з них новенькі та світяться вночі.
  • На черзі — заміна четвертої.

Минулого року хмельницькі комунальники взялися за стели з написом «Хмельницький». Вони розташовані на чотирьох в’їздах до міста — зі сторони Тернополя, Вінниці, Старокостянтинова та Кам’янця-Подільського. Оновлювали ці стели й раніше — у 2017 році. Конструкції пошпаклювали та пофарбували, а також встановили сонячні панелі, енергією з яких освітлювали стели вночі.

Простояло все це недовго — обладнання просто розікрали. 2019 року комунальники взялися за стели знову. При цьому врахували помилки та вирішили встановити нові стели з внутрішньою підсвіткою. А для живлення підвести електрокабель.

У жовтні 2019 року в тестовому режимі запрацювала підсвітка на в’їзді зі сторони Тернополя. Пізніше освітлення запустили вже у постійному режимі. Для літер використали шрифт брендбуку Хмельницького. Все це ви можете переглянути на відео.

Відео дня

Стела на в'їзді зі сторони Тернополя

Довідка. Брендбук — документ, що описує символіку Хмельницького — бренд, його кольорове виконання, шрифти, а також правила використання символіки. Переглянути брендбук Хмельницького можна за посиланням.

Станом на кінець 2019 року нові стели світилися також на в’їздах зі сторони Вінниці та Старокостянтинова. Про це журналістам vsim.ua повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок. Вони дещо відрізняються від «тернопільської» стели — на них також є бренд Хмельницького червоного кольору. Він схожий на той, що встановлений на острові Кохання.

За словами Василя Новачка, цього року планують оновити ще й стелу на в’їзді за сторони Кам’янця-Подільського. Точніша дата та вартість не відома, оскільки поки навіть не замовляли проєкт.

За даними системи ProZorro, стели на в’їздах зі сторони Тернополя, Вінниці та Старокостянтинова обійшлися у 226 715, 270 715 та 273 976 гривень відповідно. Разом — 771 406 гривень.

Ремонтом займався підприємець Жугда Олександр Казимирович. За даними сервісу YouControl, dін зареєстрований у Шаровечці. Основний вид діяльності — роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами. Протягом 2019 року на замовлення хмельницьких комунальників виконав роботи на загальну суму 1 843 792 гривні. Серед іншого займався капітальним ремонтом містка у парку Чекмана, встановленням велопарковок та ремонтом скульптур Миколи Мазура. За даними реєстру електронних декларацій НАЗК, Олександр Жугда також є депутатом Шаровечківської сільської ради.

Світлина від Ostap Voloshyn.
Стела на в'їзді зі сторони Старокостянтинова. Фото Остапа Волошина
Світлина від Ostap Voloshyn.
Стела на в'їзді зі сторони Старокостянтинова. Фото Остапа Волошина

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Олег Бурка

    Аце що за герб чий іякого кого міста.Короче бабло комусь анам осьце зійде.Так так.
  • Kateryna Karnatovska

    Краще б дороги по місту відремонтували
  • Віктор Гальміз

    Трошки бідненько. Але якби букву х змінити на Х велику, то ситуація трошки би виправилася.

    Саша Козак reply Віктор Гальміз

    Віктор Гальміз маете рацію Віктор
  • Dmitriy Sopilko

    Списали кошти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up