На в’їзді зі сторони Тернополя підсвітили стелу «Хмельницький». Коли зроблять інші

На в’їзді зі сторони Тернополя підсвітили стелу «Хмельницький». Коли зроблять інші
Скріншот з відео Віталія Підгайчука
  • Стелу на в’їзді із Тернополя вже випробували.

  • Ми дізналися, коли вона працюватиме постійно, та коли відремонтують інші.

На чотирьох під’їздах до Хмельницького, зі сторони Тернополя, Вінниці, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова, встановлені стели. На кожній із них є напис «Хмельницький». Станом на початок 2017 року стели були старими та пошарпаними, зі злущеною фарбою та пошкодженими літерами. Тоді комунальники вирішили їх підлатати. Стели пошпаклювали та пофарбували. Також встановили опори, а на них — сонячні батареї. За допомогою них працювали лампи, які підсвічували написи «Хмельницький». Витратили на це 160 тисяч гривень з міського бюджету.

Простояло це все недовго — менше року. Невідомі просто розікрали все обладнання, яке там було. При чому на всіх чотирьох під’їздах до міста. Працівники КП «Міськсвітло» навіть написали заяву до поліції.

Цього року комунальники знову взялися за облагородження стел. При цьому вирішили врахувати минулий досвід та облаштувати підствітку інакше. А саме зробити її внутрішньою, тобто встановити світлодіодні лампи всередині літер. Самі літери також запланували замінити, а також підвести до них кабель, який живитиме освітлення. На все це з міського бюджету запланували витратити 1,2 мільйона гривень за чотири стели.

Відео дня

— Систему підсвітки ми вирішили змінити повністю, бо сонячні панелі не практичні, вони дуже ваблять нечистих на руку громадян. Раніше все працювало за таким принципом: стояла панель, яка вбирала сонячні промені і переробляла їх на електроенергію, за допомогою цього знаки вночі світилися. А зараз ми підтягнемо туди кабель живлення, щоб не спокушати людей. Стели розташовані далеко від міста. Практично ніхто їх не контролює, тому так. Літери будуть світлодіодні і світитимуться зсередини, — розповідав журналістам vsim.ua директор КП «Міськсвітло» Володимир Пекарський.

І от хмельничани та гості міста нарешті дочекалися нового вигляду в’їзду до Хмельницького. Щоправда, поки лише зі сторони Тернополя і лише у тестовому режимі. Відео з новою стелою 18 жовтня опублікував на своїй сторінці у Facebook Віталій Підгайчук. Напис «Хмельницький» підсвічений зсередини білим світлом. Шрифт обрали відповідно до брендбуку міста.

Про те, яка зараз ситуація зі стелами на в’їздах до міста, ми запитали начальника управління житлово-комунального господарства міськради Василя Новачка:

— Стела на в’їзді до Хмельницького зі сторони Тернополя була демонтована. Там здійснювався капітальний ремонт дороги. І тому першу нову стелу поставили там. Всі інші також будуть ремонтуватися, але не впевнений, що цього року. Плануємо цього року зробити дві — це в’їзд з Вінниці і в’їзд від Ярмолинець. Старокостянтинів, мабуть, буде вже на наступний рік. Зі сторони Тернополя був тестовий запуск, там зараз немає ще електроенергії. Я думаю, що десь за два тижні там вже буде підключено кабель. Відповідно, воно вже працюватиме постійно у вечірній час. Всі інші бетонні стели наразі є, але їх демонтують і поставлять нові, — розповів начальник управління.

Нагадаємо, що з початку цього року триває реконструкція ділянки траси М-12 на в’їзді у Хмельницький зі сторони Тернополя. Завершити роботи мають до кінця цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up