Як оформити пенсію, не виходячи з дому (ІНСТРУКЦІЯ)

Як оформити пенсію, не виходячи з дому (ІНСТРУКЦІЯ)
  • Все, що потрібно, — комп’ютер та Інтернет.

  • Ми підготували для вас порядок дій.

Довгі черги та багато довідок — тепер при оформленні пенсії можна обійтися без цього. Адже є можливість оформити виплату онлайн. У Пенсійному фонді України представили сервіс «E-пенсія». Для оформлення пенсії достатньо комп’ютера з доступом до Інтернету. Проте не проблема, якщо вдома такого немає. Адже можна скористатися одним із віддалених робочих місць. Вони розташовані у відділеннях Пенсійного фонду. Також такі робочі місця є в об’єднаних територіальних громадах та центрах надання адміністративних послуг на всій території Хмельницької області.

Послуга онлайн-оформлення пенсії доступна на порталі Пенсійного фонду за посиланням. Для користування ним потрібно зареєструватися. Це можна зробити двома шляхами:

  • за допомогою електронного цифрового підпису. Його можна отримати в одному з 18 акредитованих центрів. Наприклад, у Міністерстві юстиції, Державній фіскальній службі або «ПриватБанку».

    Відео дня
    /li>

  • у відділенні Пенсійного фонду. Потрібно подати заяву з паспортом та номером облікової картки платника податків. Там видадуть реєстраційний код. Його потрібно буде використати під час реєстрації на порталі.

Для подачі заяви потрібно зайти у розділ «Новий запит на призначення пенсії». Там буде електронна форма, яку потрібно заповнити. Деякі поля заповнюються автоматично тими даними, які вказувалися при реєстрації. Це, наприклад, ім’я та дата народження. До форми потрібно додати електронні копії паспорта, номера облікової картки платника податків та трудової книжки. За необхідності можна додавати будь-яку кількість інших документів. Копії додаються як файли з комп’ютера. Документи можна, наприклад, сфотографувати на смартфон.

Після відправлення заявки потрібно буде чекати на повідомлення. Воно може надійти на мобільний або електронну пошту. Рішення щодо призначення має надійти протягом 10 днів. Якщо із заявкою виникнуть проблеми, наприклад, копії документів будуть неякісними, заявника про це повідомлять. Проте з дому таки доведеться вийти — аби забрати пенсійне посвідчення.

За словами начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду Віталія Глухова, на Хмельниччині зараз подали лише три заяви на призначення пенсії. Одному з хмельничан пенсію вже призначили. Для порівняння, щомісяця пенсії призначають для 2,5 тисячі мешканців Хмельницької області.

Як ми вже писали раніше, через портал Пенсійного фонду можна отримати й інші послуги. Наприклад:

  • дізнатися про страховий стаж

  • перевірити, чи сплачує роботодавець страхові внески

  • подати заяву на перерахунок пенсії

  • переглянути електронну пенсійну справу

  • замовити документи — електронні чи паперові

  • записатися на прийом чи подати скаргу

Також є ряд послуг, які наразі ще розробляють. Наприклад, заява на переведення з одного виду пенсії на інший.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • валентина

    Одному з хмельничан пенсію вже призначили. Для порівняння, щомісяця пенсії призначають для 2,5 тисячі мешканців Хмельницької області.



    Я же говорила, я де говорила, я же говорила , их в селах в 110раз больше!!!! Они просто с детства там не прописаны!!! И они в селах неболеют !!!!!

    Олексій reply валентина

    Насправді у 173
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up