Як війна вплинула на будівництво на Хмельниччині

Як війна вплинула на будівництво на Хмельниччині
  • Дізнавайтеся, як багато житла збудували минулого року.

Повномасштабне вторгнення, яке почалося 24 лютого минулого року, вплинуло на всю економіку України. Серед наслідків — зростання цін, зниження гривні до іноземних валют, скорочення виробництва, припинення роботи підприємств, зростання безробіття.

Зважаючи на це, можна припустити, що криза вплинула й на будівельну галузь. Як саме, можна дізнатися з даних головного управління статистики у Хмельницькій області. Фахівці оприлюднили дані щодо того, скільки квадратних метрів житла здали в експлуатації 2022 року та скільки це у відсотках до 2021 року.

Отож, загалом на Хмельниччині обсяг зданого житла минулого року склав 82,7% проти 2021-го. Якщо ж дивитися у розрізі районів, то ситуація була такою:

Відео дня

Як бачимо, у перший рік повномасштабного вторгнення здача житла в експлуатацію на Шепетівщині скоротилася на половину, тим часом на Кам’янеччині навіть дещо зросла.

Якщо ж звернути увагу на абсолютні цифри, то минулого року на Хмельниччині здали в експлуатацію 282 660 квадратних метрів житла. У розрізі районів показники такі:

Такі дані управління статистики оприлюднило 28 лютого.

Читайте такожБудівництво біля ЦНТЕІ знову припинили. Що відомо

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up