Як здешевити опалення вдома — 4 способи від фахівця (Новини компаній)

Як здешевити опалення вдома — 4 способи від фахівця (Новини компаній)
  • Платіжки за тепло можуть неприємно дивувати хмельничан, особливо у холоди та за великої площі житла.

  • Яким чином можна платити менше?

З початком холодів опалення стає найдорожчою комунальною послугою. Рахунок у квитанціях подеколи може йти на тисячі гривень. Суми зростають зі збільшенням площі помешкання та зниженням температури повітря. Що можна зробити, аби платити за опалення менше? Про це журналістам vsim.ua розповів директор магазину «Аква-дім» Вадим Єрмолаєв.

Кімнатні програматори або термостати. Ними можна обладнати систему автономного опалення — газового або електричного. Вони даватимуть змогу встановлювати й підтримувати комфортну температуру, а за бажанням — зменшувати її. Таким чином можна досягнути економії на рівні 15-30%.

Система «Розумний дім». Цей варіант підходить для приватних будинків з автономною системою опалення. До цієї системи варто підключити встановлені у кожній кімнаті програматори або термостати. Таким чином можна буде налаштовувати температуру у кожній кімнаті окремо, наприклад, знижуючи там, де ви не часто буваєте.

Встановлення лічильника тепла у квартиру. Йдеться про той випадок, коли у вас централізоване опалення в багатоквартирному будинку. Таким чином ви будете сплачувати тільки за той обсяг тепла, який спожили. Однак варто зазначити, що лічильники можуть встановлені лише у будинках з горизонтальним розведенням.

Очищення радіаторів. Йдеться, знову ж таки, про централізоване опалення. Батареї у будинках встановлені, як правило, дуже давно, і можуть бути забиті шламом. Через це вони погано гріють, адже циркуляція теплоносія недостатня. Радіатори варто від’єднати від системи та прочистити, аби вони гріли краще. А для більшої ефективності їх можна замінити на сучасні біметалеві, які мають більшу тепловіддачу. Звісно ж, всі роботи потрібно виконувати у літній період.

 

#партнерський проєкт


Читайте також: Як опалювати будинок без газу: 6 сучасних рішень

keyboard_arrow_up