Як змінювалася вартість проїзду в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Як змінювалася вартість проїзду в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • За останнє десятиліття тарифи зросли у 4-6 разів.

  • Останнє здорожчання — найпомітніше за цей період.

З того моменту, як хмельничани їздять громадським транспортом за новими тарифами, минуло більше тижня. Тролейбус за 5 гривень з проїзною карткою, 6 гривень без неї, а автобус — 8 гривень. Такі розцінки передбачені рішенням виконавчого комітету.

Чимало хмельничан новими тарифами не задоволені — нарікають переважно на якість перевезень. Навіть підтримали петицію про повернення старої вартості. Однак заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук дав зрозуміти, що зниження вартості дуже малоймовірне.

Ми вирішили дізнатися та розповісти вам, як змінювалися тарифи на проїзд у Хмельницькому раніше. Для цього відстежили рішення виконавчого комітету. Всі дані можна переглянути на інфографіці, але спочатку звернемо увагу на кілька важливих моментів.

Відео дня

За понад 10 років вартість проїзду в тролейбусах зросла у шість разів, в автобусах — у понад шість разів, у маршрутках — у чотири рази. Попередні тарифи були чинними від вересня 2018 року. Це найтриваліший період за понад 10 років, коли вартість проїзду не зазнавала змін. Разом з тим зростання тарифів від 1 червня цього року є найбільш суттєвим за десятиліття.

Окремо варто згадати події 2015 року. Вартість проїзду в тролейбусах тоді не змінювалася, чого не скажеш про маршрутки та автобуси. Спершу в лютому виконком вирішив підняти тарифи — на автобус від 2,5 до 3 гривень, на маршрутку від 3 до 3,5. У вересні того ж року виконком скасував підвищення вартості проїзду, після чого дію останнього рішення зупинив суд. Потім лютневе рішення скасували на сесії міської ради. Через тарифне питання перевезення навіть влаштували страйк на Кам’янецькій.

Зрештою для автобусів таки підвищили тариф — від 1 листопада 2015 року до 3 гривень. Старий тариф для маршруток тримався довше — 1 березня 2016 року, коли він знову зріс до 3,5 гривні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Гудок

    Я наголошував раніше вже. Наш міський голова отримав відкат від перевізників одноразово для того щоб так суттєво збільшили вартість проїзду. Інфа 100 %
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині перекриють рух трасою через Дунаївці: як об’їхати 20:03 Прокурори врятували від розорення землі трьох заповідників на Шепетівщині 19:38 У психлікарні в Скаржинцях запланували ремонти на 20,5 мільйона 19:07 «Я тримала його руку до останнього»: історія загиблого у ДТП під Летичевом Віталія Недошивко Від читача 11:24 "Інноваційне грудне годування: Ключ до комфорту та здоров'я для мами та малюка" 18:31 На Хмельниччині у пожежі літньої кухні загинула жінка 18:01 Робота за кордоном і бізнес в Україні. Хмельницькі випускники поділились планами після школи photo_camera 17:18 За працевлаштування людини з інвалідністю роботодавцям Хмельниччини виплатять до 106 тисяч 16:40 Хмельничанка хотіла отримати допомогу від «Дії», натомість втратила всі гроші 16:01 У Хмельницькому затримали водія ВАЗ з підробленими документами 15:16 Прикордонники затримали жителя Хмельниччини, який горами прямував до Румунії 14:34 «Світ на дотик»: історія незрячого подружжя Антона та Вікторії photo_camera 14:04 Повернули тіло після обміну: Хмельниччина втратила воїна Сергія Квятковського 13:40 Куди подіти дитину влітку: огляд дитячих таборів, гуртків та секцій 13:18 На Хмельниччині судили чоловіка, який вночі не впустив додому ексдружину 12:37 Робота у Хмельницькому: є 352 вакансії 12:01 В лікарні помер 24-річний чоловік, якого збив «Volkswagen» біля Летичева 11:12 Хмельницькі піротехніки розміновують Херсонщину (ВІДЕО) play_circle_filled 10:24 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 09:22 Розпочався чемпіонат Хмельниччини з футболу photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up