Які ціни на живі ялинки у Хмельницькому: ми перевірили

Які ціни на живі ялинки у Хмельницькому: ми перевірили
  • У місті є понад 10 точок, де продають ялинки.

  • Побували на кількох і дізналися, які ціни.

У Хмельницькому вже розпочали продаж живих ялинок. Ними торгуватимуть до 31 грудня. Придбати новорічне дерево можна у різних мікрорайонах міста. Про точки продажу раніше повідомляли у Хмельницькій міській раді. Вони діють за такими адресами:

  • Відео дня
    /li>

Ціни біля “Либідь Плази”

Цьогоріч серед переліку точок немає локації біля ТЦ “Либідь Плаза”. Однак, на парковці біля торгового центру “кишить” торгівля. Хоча дозволу від управління торгівлі Хмельницької міської ради на це немає. Що відомо про це читайте в окремому матеріалі. 

Сьогодні, 18 грудня, журналістка vsim.ua навідалася туди, аби дізнатися вартість ялинок. Там продають дерева різної висоти. Найвищі - 2,8 метра. Одна з продавчинь розповідає - приїхала в Хмельницький із Закарпаття. Звідти й привезла на продаж ялиці. Каже - торгувати буде, поки не продасть всі дерева. “Ялиця не буде вам обсипатися і гарно буде пахнути у квартирі”, - каже жінка.

Дійсно, навіть проходячи повз, відчувається свіжий запах. Продавці ж активно припрошують перехожих підійти ближче та обрати собі на свята дерево. Тут же кажуть і про ціни. Найменші ялинки стартують від 100 гривень. Чим вища та пишніша ялинка - тим дорожче. Наприклад, 2 500 - 3 000 гривень. 

Привезли на продаж ялинки в Хмельницький не лише з Закарпаття, а й з Австрії, - додає продавець. На підтвердження своїх слів показує бірку на дереві. Мовляв, вона свідчить про привезення ялинки з-за кордону. 

Ціни біля ТЦ “Ріко”

Триває торгівля й біля ТЦ “Ріко”, на перехресті Свободи й проспекту Миру. Тут вибір дещо менший, ніж біля “Плази”. Проте є різний рід новорічного дерева. Зокрема - сосна, висоту якої теж можна обрати на всяк смак. 

Ціни за сосну стартують від 200 до 2 500 гривень. Як і на попередній точці, тут є чимало ялиць. Ціни на них нижчі, ніж біля “Либідь Плази”. Найвища вартість 2 500 гривень. “Обирайте ялицю. Це українська гарна ялинка, яка буде вам довго стояти й не обсипатися”, - повторюють продавці. 

Для порівняння ми дізналися, які ціни на штучні ялинки в Хмельницькому. Так, у гіпермаркеті “Епіцентр” є і сосни, і блакитні, і засніжені дерева. Ціни - від 200 до 60 тисяч гривень. Найвищі - висотою понад 3 метри. 

Нагадаємо: розміщення різдвяних ярмарків з продажу ялинок у Хмельницькому здійснюється відповідно до рішення міської ради «Про затвердження Положення про порядок організації та проведення масових заходів у місті Хмельницькому».

Підприємцям, які хочуть продавати “живі” ялинки, слід подати на ім'я міського голови письмове повідомлення про проведення масового заходу у Хмельницькому та внести визначену плату за проведення заходу. Також підприємцям необхідно утримувати торгове місце в належному естетичному вигляді, прибирати та вивозити сміття і відходи після закінчення торгівлі.

Розміщення торгівців за однією адресою здійснюється в залежності від наявності вільних місць та займаної площі. Крім того, продавати натуральні і штучні ялинки можна на ринках міста.

Читайте також: У хмельницьких тролейбусах не працює безготівковий проїзд. Яка причина?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maryna

    Чи продають в місті ялинки в горщиках, щоб висадити весною?

    Валя Мартинюк reply Maryna

    Так  в Midas Stone Хмельницький  трудова

keyboard_arrow_up