Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА)

Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА)
  • Дізналися, хто з хмельницьких депутатів накопичує криптовалюту.

  • Підготували інфографіку.

У світі є тисячі різновидів криптовалют. Найпопулярнішою із них є біткойн. Станом на сьогодні, 17 квітня, за даними Мінфіну, 1 біткойн коштує 2 508 300 гривень. 

Загалом криптовалюту можна вигідно продати, купити чи навіть розрахуватися нею. Наприклад, на деяких АЗС, у магазинах електроніки, певних мережах аптеки, закладах харчування тощо.

Серед хмельничан є ті, хто накопичує цей вид активів і з року в рік поповнює свій електронний гаманець. Зокрема – депутати Хмельницької районної ради. Це Сергій Вавринчук та Олександр Кізляр. А також – депутат Хмельницької міської ради Віталій Коліщак. Про це свідчать їхні декларації за 2023 рік.

Відео дня

Наприклад, Олександр Кізляр лише у 2023 році придбав два види криптовалюти в різній кількості. Минулого року купив крипту й Віталій Коліщак. Це криптовалютний токен, відомий як USDT. 

Також накопичує криптовалюту ексначальник управління архітектури та містобудування Хмельницької міської ради Максим Дружинін. Його запаси поповнювалися востаннє у 2021 році.

Детальніше про накопичену криптовалюту хмельничанами дізнавайтеся далі в інфографіці.

Нагадаємо – у вересні 2021 року Верховна Рада України схвалила закон «Про віртуальні активи». Він мав набути чинності після внесення відповідних правок до Податкового кодексу. 

У червні 2023 було представлено нову редакцію, оновлену з урахуванням європейського проєкту MiCA (Markets in Crypto Assets). Жоден із них не запрацював на практиці.

У грудні 2023 року уряд України презентував Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки – до неї включили розробку закону про оподаткування криптовалют, наголосивши на важливості їх регулювання. Через місяць представники НБУ і Верховної Ради заявили, що жоден проєкт не буде ухвалено в поточному вигляді.

Крім того, сьогодні, 17 квітня, перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Україна як кандидат в члени ЄС планує схвалити європейські норми щодо регулювання ринків криптоактивів для захисту споживачів.

Як зазначила Рожкова, криптоіндустрія, що має дедалі більший вплив на фінансові ринки, потребує уніфікованого регулювання, зокрема імплементації Регламенту про ринки криптоактивів (MiCA) Європейського Союзу.

Читайте також: Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Мала

    А ви нікого в цей список не забули

    Ю reply Мала

    Вибачьте, Вас забули

    Мала reply Ю

    Може і тебе забули

    Ю reply Мала

    я у списку Форбс на 6000000025 місці

    Мала reply Ю

    Який ти чесний ,хоть до рани приклади

    Мала reply Ю

    Я не депутат. А депутат який обкрадає Хмельничину це Герега
  • 2Nja Fu2nja

    Дякую вам , журналісти всім , ви нам помогли , тепер ми будемо знати кого грабити . А як он нас грабують простий народ , обманюють , так нічого нікому , ніхто відповідальності не несе ..
  • Serhiy

    Шось не сходиться по цифрах
  • Іван Рудько

    Лохи ,мильна бульбашка лопне і будуть нізчим  . Гроші це те що ти можеш тримати в руках а не те що зникне в любий момент.

    Читач44 reply Іван Рудько

    Взагалі-то долар, гривня і тд. такий самий фантик як і криптовалюта

keyboard_arrow_up