З якими країнами торгує Хмельниччина? Ми проаналізували (ІНФОГРАФІКА)

З якими країнами торгує Хмельниччина? Ми проаналізували (ІНФОГРАФІКА)
Фото depositphotos.com
  • Зовнішня торгівля Хмельниччини оцінюється у десятки мільйонів доларів тільки за перший квартал року.

  • Дізнавайтеся, з ким торгують найбільше та до якої країни експорт зріс у 1588 разів.

Підприємці Хмельниччини продають різноманітні товари в інші країни, а також і купують їх за кордоном. Обсяги торгівлі тільки за перші три місяці цього року вимірюють у десятках мільйонів доларів. Такий висновок можна зробити з даних, які на своєму сайті опублікувало головне управління статистики у Хмельницькій області цього тижня, 21 травня.

Загалом за перші три місяці року обсяг торгівлі товарами з іншими країнами склав майже 362,1 мільйона доларів або ж понад 14,45 мільярда гривень за курсом НБУ. Порівняно з аналогічним періодом минулого року експорт скоротився на 12,8 відсоткового пункту, а імпорт зріс на 3,6 відсоткового пункту.

Найбільший обсяг експорту Хмельниччини припадав на Іспанію — 10,7%. У трійці лідерів також були Польща та Туреччини. Головним імпортним партнером була Польща — 17,3%. Разом з нею були Китай та Німеччина. Якщо розглядати всі країни ЄС разом, то на них припадає понад половина експорту та імпорту області. Чи торгує Хмельниччина з Росією та Білоруссю, невідомо, — окремих даних щодо них немає.

Відео дня

Порівняно з аналогічним періодом минулого року лідерами за зростанням експорту є Гонконг (у 1588 разів), Ліван (у 1219 разів) та Бангладеш (у майже 4 рази). Лідерами за зростанням суми імпорту є Ізраїль (у 147 разів), Мексика (у 6 разів) та Данія (у майже 3 рази). Розподіл країн за сумою експорту з Хмельниччини та імпорту на Хмельниччину дивіться в інфографіках. Суми вказані у тисячах доларів США.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up