За кожного “нелегала” - штраф: інспектори Держпраці перевірятимуть хмельницьких підприємців

За кожного “нелегала” - штраф: інспектори Держпраці перевірятимуть хмельницьких підприємців
Фото з adm-km.gov.ua
  • Із 1 лютого в Україні перевірятимуть підприємства, що мають нелегальних працівників.
  • За кожного неоформленого робітника доведеться заплатити 141 690 гривень.

Вже з наступного місяця в Україні перевірятимуть підприємців. Згідно із дорученням прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, робота із виявлення нелегальних працівників буде складатися з трьох етапів:

  • інформаційної кампанії;
  • підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії;
  • інспекційної кампанії.

Так, впродовж січня інспектори управління Держпраці у Хмельницькій області навідуються до підприємців та інформують їх про неприпустимість допуску до роботи неоформлених працівників. 

Інспекційна кампанія розпочнеться вже з 1 лютого. За її результатами порушників будуть притягувати до відповідальності. За кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція - 141 690 гривень.

Відео дня
Фото з adm-km.gov.ua
Фото з adm-km.gov.ua
Фото з adm-km.gov.ua

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (84)
  • Віталій Українець

    хочу премії за нелегалів
  • Вадим

    Якщо підприємець може оплатити 10000-12000 грн. зарплати працівнику, то ще 2000-3000 грн. на податки має бути. Виробництво, it-компанії, сфера послуг може це дозволити. Я, коли періодично наймаю працівника, то менше, ніж 10000 грн. не дозволяє навіть самоповага до себе платити людині менше. Так, це сезонно, але я оформився і як приватний підприємець і як найманий робітник, щоб платити податки за людей, яких на 5-6 місяців наймаю. Якщо підприємці ставлять "ларьок" з шаурмою чи ще чимось і набирають студентів за 5000-6000 грн., заробляючи 10000-15000 грн., це не бізнес, це просто гра в підприємця. Не можеш оплатити нормально роботу людини, ставай сам працюй, заробиш більше, або оплати хоч мінімальний податок. Якщо цього не можеш оплатити, то може не треба цим займатися і хай займається той, хто або краще працюватиме або нормально буде платити.
  • X96 Max

    Давно пора, ще б цікавилися розводами про мінімалку - получають 15000,а платять з 4000. Де ті пенсії будуть?
  • Галя

    Я не хочу бути ні найманим працівником, ні податки платити

    Sidorcuk Masa reply Галя

    Седиш себе в областной раде, земельку толкаеш, вот и ненявкай, или ты так давишся?бо тебе поварихе детсада мало красть дают???ОЛИИ домой вынести НЕ дают и сухого хлеба??ХаХаХаихихи работник столовой для детей занервничал))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up