За куріння вейпів та айкосів в громадських місцях будуть штрафувати

За куріння вейпів та айкосів в громадських місцях будуть штрафувати
Фото ілюстративне
  • Електронні пристрої для паління прирівняли до звичайних сигарет. 
  • Любителів тютюнових гаджетів штрафуватимуть за їх використання вже від сьогодні, 11 липня.

В грудні минулого року Верховна Рада прийняла закон про охорону здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Електронні сигарети, IQOS та glo прирівняні до звичайних сигарет. Палити кальяни, використовувати електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав’яних виробів для куріння у всіх громадських приміщеннях та місцях заборонено. 

На бездимних тютюнових виробах (стіки/хітси для “IQOS”, “glo”) та на електронних сигаретах, рідинах і контейнерах мають бути медичні попередження про шкоду для здоров’я.

Також з 1 червня 2022 року заборонено продавати неповнолітнім електронні сигарети та айкоси. За невиконання вимог закону каратимуть штрафами. Де саме та які будуть штрафи за порушення – на інфографіках від Центру демократії та верховенства права.

Відео дня

За порушення правил продажу та місць для куріння штрафуватимуть:

Опитування

Друзі, підтримуєте нововведення?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Es fero

    спитайте в Ердогана, там заборонено курити навіть в своїй машині. але наскільки бачила в них курить тьма людей і майже всюди. всюди стоять попельниці. і курять і біля дітей і за дітьми і перед дітьми... я навіть не знаю що краще свобода чи вічні заборони. скоро перднути не буде де. здається ми не в ту сторону йдем. Зробити кучу місць для куріння інакше ці закони дискримінують курців. вони не можуть взяти і кинути курити. а те що якаьс баба вважає що дівчатам негарно курити то це її баби проблеми.

    Vitalii16 MetroLisova reply Es fero

    А курці не дискримінують звичайних людей?
  • Es fero

    Мальборо не так смердить як якась пріма...чи вона вона ще? короче якщо сигарети дорогі то вони не смердять так. але треба зробити місця для курінь, якщо вже штрафи. бо є люди курці які не можуть не курити.

    Vitalii16 MetroLisova reply Es fero

    І смердить не так, і для здоров'я ще й корисно....
    Що ви мелете?
  • Es fero

    а як штрафанути тих хто курить і ту різко транспорт на зупинку приїзжає і він зробивши пару тян заскокує в марштрутку.аааа  оце то отрута. можу втратити свідомість. чи маршрутчики на кінцевих накуряться в маршруткі і давай людй збирати їхати. просто пісец вже. непована. насрать на всіх. за вейпи ці не знаю, чи чути від них димом. але реально
  • Ludmila Artemenko

    В Європі такого не має

    Es fero reply Ludmila Artemenko

    в Голландії вже давно купа людей не веліках щоб не засирати повітря в свої країні і жити довше і здоровіше. в Нас навпаки. кожен приїзжає з Чехії, Німеччини і купує по 3 танка на сім.ю. ламають дороги, забруднюють повітря, шуму стільки. Нахріна стільки машин на сім.ю. хворі

    Oksana Shapovalova reply Es fero

    Це тому що в вас нема )

    Vitalii16 MetroLisova reply Oksana Shapovalova

    Ага, заздрим, розкажіть цю дурню.
    Заздрити комусь, що в нього є гнилий корч.

keyboard_arrow_up