За скільки репетитори підготують хмельницьких школярів до ЗНО

За скільки репетитори підготують хмельницьких школярів до ЗНО
  • Для успішної здачі ЗНО абітурієнти часто вдаються до послуг репетиторів.
  • Найзатребуваніші репетитори з української та іноземних мов, історії України та математики.
  • Найдорожче просять знавці іноземних мов. Але домовлятися з репетиторами слід індивідуально. 

Батьки випускників нерідко замовляють своїм чадам додаткових учителів. Випускники вдаються до послуг репетиторів аби підтягнути предмети, необхідні для вступу. Найчастіше абітурієнтам необхідно набрати достатню кількість балів на ЗНО. Тож найзатребуванішими стають знавці з української мови, історії України, математики та іноземної мови. За скільки можна найняти репетитора у Хмельницькому, дізнавались журналісти vsim.ua.

Хмельничани можуть замовити послуги репетитора через інтернет або ж скористатись порадою знайомих та друзів, які вже ходили до додаткового викладача. Ціни пропонують різні від 35 до 150 гривень за урок. Найдорожче беруть спеціалісти іноземних мов, дешевше коштують заняття з хімії, біології, географії. Самі ж репетитори радять індивідуальні заняття та навчання в групах. 

Журналісти vsim.ua поспілкувались із кількома хмельницькими репетиторами, що пропонують свої послуги на інтернет-сайтах parta.com.ua, jobs.km.ua (розділ "Навчання") та education.ua. Там же вказані їхні мобільні телефони. Більшість репетиторів, до яких ми телефонували, відповіли, що більше замовлень не приймають. Немає вільного часу. Ті, хто ще вільний розповіли нам про терміни та вартість своїх послуг. А ще зазначили, що в цей період можуть проводити лише індивідуальні навчання, у групи не беруть. Та не тому, що немає місць, просто половину занять вже пройдено. 

Відео дня

Так, знавець української мови Вадим Кушнір каже, що підготувати випускника за півроку складно.

- За тих, хто має з української менше 9 балів я вже не візьмуся, - каже пан Вадим. - А от із відмінниками, котрі хочуть перестрахуватися на ЗНО, ще можна працювати.

Година заняття з української коштує в нього 70 гривень. Пан Вадим стверджує, що таких занять на тиждень потрібно хоча б зо два. Розповідає про вільні години для навчань.

Репетитор із математики Наталія Букшій пояснює, що підготувати випускника до ЗНО за півроку може. Навіть якщо він має «четвірки». Хоча стверджує, що звернулись пізно. За годинний урок просить 80 гривень. За знаннями слід їхати до репетитора додому.

Англійську мова можна підтягнути від 120 гривень за годину. Але і тут свої нюанси. Репетитор Олександр Пасічник говорить, що в нього вже всі дні розписані. І додає, якщо ваша дитина вчиться на відмінно, то їй достатньо одного заняття на тиждень. Якщо ж рівень знань менший, то кількість уроків слід збільшити.

Уроки можуть відбуватися в домашніх умовах, на території «вчителя» і, навіть, по скайпу. Найчастіше репетитори беруть оплату за 45 хвилин чи годину заняття. Можливі варіанти за домовленістю. Тоді вартість залежатиме від тривалості уроку.Кожен викладач хоче, аби про кількість занять і ціну з ним домовлялись індивідуально. Тож і вартість пропонує орієнтовну. 

Однак, репетитор лише допомагає підготуватись до екзаменів. Жодної відповідальності за їх складання своїм підопічним він не несе.Чому ж хмельницькі школярі дедалі частіше користуються послугами репетиторів ми вирішили запитати в освітян.

«Абітурієнти підстраховуються»

Володимир Бахрушин, член Науково-методичної ради МОН України, радник міністра освіти

- Якість освіти щороку погіршується. А зовнішнє незалежне оцінювання - це так зване тестування високих ставок. Від нього багато чого залежить для абітурієнта. Можливість вступити до бажаного ВНЗ, на обрану спеціальність, на бюджетну форму навчання. З цього року ще і право на академічну стипендію в першому семестрі. Тому абітурієнти підстраховуються.

«Починають вчитись в 11 класі»

Олександр Дрижал, старший викладач кафедри теорії і методик природничо-математичних дисциплін і технологій Хмельницького обласного інституту післядипломної освіти

- Зменшення кількості годин на предмет ЗНО призводить до того, що батьки і учні вдаються до репетиторів. Від творчості вчителя теж залежить рівень знань. Також від ролі вчителя та сприйняття учнями знань у школі. Тільки у випускних класах (в більшості) починають вчитися і наймати репетиторів. А вчитися потрібно протягом усіх класів, але батьки та учні про це думають у випускних класах.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up