За скільки в Хмельницькому продають фрукти й овочі

За скільки в Хмельницькому продають фрукти й овочі
  • Із наближенням зими на продуктових прилавках з’явився новий асортимент.
  • Продавці запевняють, що найпопулярнішим товаром нині є мандарини.
  • Які ціни й де вигідніше придбати фрукти та овочі?

На Проскурівській вже встановлюють новорічну ялинку і готуються до різдвяного ярмарку. До повної зимової картини бракує лише снігу та мандарин. Якщо вплинути на опади навряд чи вийде, то запастися помаранчевим цитрусом можна без зайвих вагань. Саме тому журналісти vsim.ua вирушили на ринок, що в центрі  міста. А там - ціле різноманіття яскравих кольорів. Перше, що впадає в очі - це фрукти. Продуктові прилавки, без перебільшень, рясніють жовто-оранжевими барвами. Картину псують незадоволені продавці. Вони майже в один голос кажуть: “Торгівлі немає”. 

Щоб дізнатися цінову політику на фрукти й овочі, ми поспілкувалися із двома різними продавцями. Асортимент на їх прилавках відрізняється. Проте на малу кількість покупців скаржаться обидвоє. Причини називають різні: “у людей немає грошей” або “велика конкуренція”.

“Виросли” в ціні мандарини та груші

Пані Світлана продає лише фрукти. Основним товаром, який “беруть” у неї - є мандарини. Жінка має кілька сортів: іспанські та турецькі. Ціни на них стартують від 35 гривень. Жінка каже, що зазвичай містяни купують більше кілограма. 

Відео дня

При купівлі мандарин, продавчиня радить “не вестися” на їх блискучий колір. Світлана запевняє, що яскрава шкірка свідчить про неякісний продукт. Мовляв, такі мандарини є фарбованими. Натомість обирати варто блідно-жовті. 

Cеред фруктів, що “виросли” в ціні, Світлана виділяє мандарини та груші. За словами жінки, минулого року все це коштувало дешевше.

Попри велику кількість товару, ситуація із торгівлею у Світлани залишає бажати кращого. Жінка каже,  що виною всьому є велика конкуренція. Адже в місті є багато супермаркетів та магазинів. Тож на ринок за фруктами хмельничани йдуть все рідше.. 

Ще однією проблемою для нинішніх торгів є холод. Деякі фрукти його зовсім не переносять. Мова йде про банан. Світлана розповідає, що навіть при мінімальному морозі його шкірка стає чорною. Тоді й вартість стає нижчою.

Картопля тримає стабільну вартість

Пані Ольга продає і фрукти, і овочі. Щоб розпродатися, жінка торгує до 17-ої години. Каже, що холодно, та діватися нікуди. Перше, що впадає в очі з її вітрини - це яблука. Ольга продає їх в кількох сортах. Ціна стартує від 10 гривень.

На початку жовтня ми навідувалися до Ольги, щоб дізнатися вартість картоплі. Тоді жінка продавала її за 16 гривень. Сьогодні каже, що вартість бараболі не змінилася. На ціннику все ще видніються ті самі цифри за кілограм. 

Ольга каже, що покупців зараз мало. Мовляв, чи то вони грошей не мають, чи економлять перед святами. 

Щоб розібратися, де вигідніше “затаритися”, ми порівняли ціни і на ринку, і в супермаркеті. Для цього відвідали “Таврію В”. Детальніше із вартістю фруктів й овочів можна ознайомитися нижче.

Фрукти та овочі Ринок, ціна за 1 кг  "Таврія В", ціна за 1 кг
Яблуко від 10 грн. від 17,90 грн.
Лимон від 30 грн. 39,90 грн.
Банан від 40 грн. 27,90 грн.
Апельсин від 27 грн. 32,90 грн.
Мандарин від 35 грн. 26,90 грн.
Груша від 45 грн. 59,90 грн.
Корольок від 65 грн. 36,90 грн.
Картопля від 13,50 грн. 13,40 грн.
Капуста від 6 грн. 5,70 грн.
Морква від 8 грн. 5,50 грн.
Огірок від 45 грн. 44,90 грн.
Помідор від 25 грн. 37,90 грн.
Цибуля від 9 грн. 8,90 грн.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сіма

    "Не вродили", то ціна чому має бути вищою. Менше затрат робочої сили, менше затрат пального. Типу дефіцит? Де ж той дефіцит, якщо ніхто не купує? Знижуйте ціни, а то все зигніє. І чому дефіцит? Може не потрібно все вести за кордон? А вести лише те, що залишається після задоволення потреби внутрішнього ринку? Якщо такі жадні, то нехай все зігніє. Люди за нижчими цінами не дуже купували, а за вищими тим більше не куплять, Ті хто куплять це мала кількість і вас не врятує. Більша частина вашого товару зигніє.
  • Vitaliy Zelinskiy

    Атб на сьогодні, мандарини(солодкі) 25 грн/кг, картопля, а не бараболя як вказано у статті :) 11 грн.  Вопро,"Завем платить больше"?на базарі? Ще й машину ніде поставити , тай продавець скаже вибрати не можна! Те що я покладу! Одну гнилу, одну зелену,одно хорошу. Брєд
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up