Зарплати та премії: скільки отримують топ-чиновники Хмельницького та області (ІНФОГРАФІКА)

Зарплати та премії: скільки отримують топ-чиновники Хмельницького та області (ІНФОГРАФІКА)
  • 127 тисяч гривень заробітної плати у серпні нарахували міському голові Хмельницького.

  • Як щодо доходів в облраді та облдержадміністрації?

  • Дивіться в інфографіці, які зарплати та премії отримують топ-чиновники.

Щоб дізнатися, які зарплати та премії отримали міський голова, голова облради,  голова облдержадміністрації та їх заступники у 2021 році, ми надіслали запити на інформацію в усі три установи. Відповіді вже отримали й розповідаємо вам про заробітки хмельницьких чиновників.

Варто зазначити, що заробітні плати чиновників складаються з посадового окладу та різних доплат. Серед них надбавки за вислугу років, інтенсивність праці, збереження державної таємниці, оплата відряджень, допомога на оздоровлення та ін. Також до загальної суми щомісячного доходу включають премію. Тож вона, у порівнянні з зарплатою, не є додатковою, але її складовою частиною.

Хмельницька міська рада

Усі фото в інфографіці з офіційного сайту Хмельницької міської ради

Міський голова Олександр Симчишин найбільшу зарплату отримав у серпні - понад 127 тисяч гривень. Найчастіше ж його дохід коливався в межах 65 тисяч гривень на місяць. 

Відео дня

Заступник міського голови Микола Ваврищук найбільше отримав у червні - 106 тисяч 437 гривень. Найчастіше ж його заробітна плата складала близько 42-44 тисяч гривень.

Заступник міського голови та директор Департаменту інфраструктури Василь Новачок найбільше заробив у липні - 90 884 гривні. Найчастіше ж він отримував суму близько 44 тисяч гривень на місяць.

Михайло Кривак, заступник міського голови, найбільший дохід отримав у липні - 96 835 гривень. Найчастіше він отримував близько 48 тисяч гривень на місяць.

Роман Примуш працював заступником міського голови до 14 вересня 2021 року. найбільшим заробіток Примуша був у серпні - 112 791 гривня. Найчастіше він отримував зарплату в межах 48-49 тисяч гривень на місяць.

До слова, за два тижні вересня чиновник отримав майже 6 тисяч гривень заробітної плати та майже 4 тисячі гривень премії.

Читайте також: Симчишин залишився без заступника. Дізналися деталі

Керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій найбільше заробила в липні - 98 512 гривень. Найчастіше ж отримувала по 48-49 тисяч гривень на місяць.

Хмельницька обласна рада

Усі фото в інфографіці з офіційного сайту Хмельницької обласної ради

Зарплата голови Хмельницької облради Віолетти Лабазюк в середньому близько 42 тисяч гривень на місяць.

Заступник голови облради Володимир Гончарук в середньому отримував майже 43 тисячі гривень на місяць.

Заробітна плата заступника голови обласної ради Валентина Соколюка за період з січня по вересень - в середньому  33 тисячі гривень щомісяця.

Хмельницька обласна державна адміністрація

Фото в інфографіці з офіційного сайту Хмельницької обласної державної адміністрації. Фото Володимира Юр‘єва зі сторінки Володимира Юр‘єва у Facebook

З облдержадміністрації дані про заробітну плату та премії керівних працівників надіслали за січень-серпень 2021 року. Суми вказані після відрахування податків, військового збору та профспілкових внесків.

Голова ОДА Сергій Гамалій в місяць заробляв від 37 до 45 тисяч гривень. Згідно з даними, надісланими з ОДА, за цей час голова премії не отримував.

Щомісячний дохід заступника голови облдержадміністрації Володимира Білика коливався в межах 22-24 тисяч гривень. 

Сергій Ткачук найчастіше заробляв 20-21 тисячу гривень на місяць.

Щомісячний заробіток Сергія Тюріна коливався в межах 21-24 тисяч гривень на місяць.

Володимир Юр'єв з січня по серпень отримував від 17 до 20 тисяч заробітної плати щомісяця. За два місяці роботи даних про зарплату Володимира Юр'єва у відповіді на запит не було.

Замість висновку

Як показує інфографіка, найбільше серед керівників міста й області заробляють чиновники Хмельницької міської ради. У декого з них щомісячний дохід більший десяти мінімальних зарплат (а то й двадцяти - Олександр Симчишин у серпні 2021 року отримав понад 127 тисяч гривень заробітної плати та премії разом). 

Найменше заробляють чиновники облдержадміністрації. Зарплати у них приблизно такі, як у заступників мера міста чи голови облради. Однак премії в ОДА набагато менші. А голова облдержадміністрації цьогоріч їх не отримував зовсім.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Читач30

    ...І кому з цих вельмож ти поясниш про свою мінімальну пенсію в 2400? Вони тебе зрозуміють?((((
  • Читач65

    Що ж, зізнатись чесно, думав, що в обласних чиновниках зарплати на багато більші. Але думаю що кожен з них справді витратив не мало безсонних ночей аби вивчитись, а потім досягти та добитись таких посад. Щодо критики, то зі своєї практики скажу, що багато хто просто заздрять, що самі не можуть отримувати такі зарплати, та не розуміють, що вони не просто ходять на роботу. Адже майже кожного дня треба прийняти та втілити безліч важливих рішень та кроків задля того, щоб нам з вами на Хмельниччині жилось краще!!
  • Ольга Ревюк

    Ну да прикольно а садочки хай працюють за мінімальну зарплату.
  • Олег Гончарук

    Хто керує , той жирує...

    Альона Чуба reply Олег Гончарук

    Олег Гончарук Вам хтось забороняє "керувати"?)

keyboard_arrow_up